szerző:
hvg.hu

Egy jobb számítógép teljesítményét és a kézi konzolok legfőbb előnyét, a méretből adódó hordozhatóságot szuszakolta legújabb fejlesztésébe egy kínai gyártó.

A GPD HK kínai vállalat neve szinte senki számára nem csenghet ismerősnek, ezzel együtt hamar összegyűjtöttek 1,5 millió dollárnyi tőkét az IndieGogón futó, főként videojátékosokat célzó GPD WIN 2 termékükhöz. A noteszméretű, de teljesítményben egy teljes értékű Windows 10-es számítógép erejével rendelkező készülék a gyártói ígéret szerint olyan AAA címes játékokkal is képes megbirkózni, mint a Grand Theft Auto 5 vagy 2016-ban piacra dobott Doom.

©
©

Az eszköz egy 6 colos kijelzővel rendelkezik, könnyű, és az ígéretek szerint 6-8 órányi akkumulátorról való működést tesz lehetővé, mielőtt töltőre kellene tenni. A futtatni kívánt tartalmak gond nélküli megjelenítéséről az Intel Core m3-7Y30-as processzora, valamint az Intel HD 615-ös grafikus kártyája gondoskodik, 8GB memória és 128GB-nyi SSD társaságában.

A fejlesztők nem titkolják, hogy elsősorban a Sony-féle PSP és PS Vita termékek nyomába kívánnak szegődni legújabb fejlesztésükkel, miután a ma piacon lévő kompakt eszközök többsége szerintük nem képes megbirkózni a nagyobb számítási teljesítményt igénylő videójátékokkal. Nézzük is a listát, melyik aktuális játékok futnak el gond nélkül a WIN 2-esen.

©

A gép gyártásához 100 ezer dolláros (plusz)tőke összegyűjtését tűzték ki az ötletgazdák, de az előrendelések összértéke nagyon hamar megugrotta a millió dolláros szintet, már 2 millió közelében jár – és még hetek vannak hátra a kampányból.

A készüléket legolcsóbban 649 dolláros áron lehet előrendelni az IndieGogón, később 889 dollárba kerül majd. A szállítás ingyenes, így 164, illetve később 225 ezer forintos hazai árról beszélhetünk. A kiszállítást idén májusra ígérik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Tech

Új betegséget ismert el a WHO: a mentális zavarok közé sorolták be a videojátékoktól való függést

Először jelent meg az Egészségügyi Világszervezet (WHO) különféle mentális zavarokat összegző kiadványa új verziójának első változatában a videojáték-függőség mint létező betegség. Mindez persze nem azt jelenti, hogy minden digitális produktum veszélyt jelentene az életünkre, de egy ilyen kaliberű jelentést, főleg, ha az a WHO-tól származik, tanácsos a komolyan venni.

Családi videóval lepte meg Catherine Zeta-Jones a 102 éves Kirk Douglast

Családi videóval lepte meg Catherine Zeta-Jones a 102 éves Kirk Douglast

Karácsonyi dalt írtak a Brexitről – videó

Karácsonyi dalt írtak a Brexitről – videó

Rabszolgatörvény: országos sztrájkra készülnek a szakszervezetek

Rabszolgatörvény: országos sztrájkra készülnek a szakszervezetek

Hogy fehér lesz-e a karácsony? Egyelőre nem úgy tűnik

Hogy fehér lesz-e a karácsony? Egyelőre nem úgy tűnik

Nem véd meg a demenciától a keresztrejtvény vagy a sudoku

Nem véd meg a demenciától a keresztrejtvény vagy a sudoku

Magyar kórház épül Ukrajnában, de csak magyarok használhatják

Magyar kórház épül Ukrajnában, de csak magyarok használhatják