szerző:
hvg.hu

Nem lehet csak úgy képernyőfelvételt készíteni az Instagramon néhány órára megosztott (stories) képekről és videókról, ha ugyanis ilyen történik, a rendszer automatikusan jelzést küld erről a tartalmat megosztó felhasználónak. Az új funkciót már javában tesztelik.

Vagy alvási gondokkal közdenek az Instagram fejlesztői, vagy tényleg rákapcsoltak a munkára: az utóbbi napokban számos új funkciót jelentettek be, köztük egy tényleg nagyon várt darabot is, ám ez végső soron nem úgy sült el, ahogy azt valószínűleg a felhasználók szerették volna. Most egy újabb apró, ám annál hasznosabb módosítással jelentkeztek.

A TechCrunch híre szerint néhány felhasználónál már bekapcsolták azt a funkciót, amely a képmegosztó Stories odalán megjelenő tartalmaknál fog működésbe lépni, ha valaki mondjuk képernyőmentést készít egy ott publikált fotóról/videóról. Mindez úgy működik majd, hogy a tartalmat megosztó felhasználó egy rendszerüzenet formájában finom jelzést kap arról, hogy az általa közzétett képet másvalaki (is) rögzítette.

Ha valakit rajta kap a rendszer, azt fióknévvel együtt továbbítja az eredeti felvételt megosztó felé, így azonnal láthatóvá válik, ki próbálja meg így hosszabb távra is eltenni magának az általunk csak pár órára elérhetővé tett felvételt. Bár az Instagram részéről nem mondták ki, a lépéssel alighanem a publikált fotók, illetve videók gátlástalan többszörözése ellen kívánnak fellépni a fejlesztők, mely érdekes mód, teszi hozzá a TechCrunch, a Snapchat esetében is majdnem így működik.

Az új funkció széles körben való megjelenéséről nincs információ, azt egyelőre csupán néhány felhasználó tudja tesztelni. Tippünk szerint az élesesítésre az elkövetkezendő napokban kerül sor, legalábbis a kipróbálásra küldött funkciók többségénél ez volt a tapasztalat.

Ha máskor is tudni szeretne az Instagram új funkcióiról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Tech

Elgondolkodtató videó: mindenki mindig ugyanazt teszi ki Instagramra?

Némi kreativitással valóban tetszetős képeket lehet készíteni az Instagramon, csakhogy egy most megjelent videó ennek éppen az ellenkezőjét sugallja: a felhasználók jelentős része lényegében másokat utánozva igyekszik még több lájkra szert tenni, ahelyett, hogy saját fantáziájára támaszkodna.