szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tavaly év vége felé, a jubileumi iPhone-on mutatkozott be az előlapon lévő kameraérzékelőket takaró notch. Az idei iPhone-okon is lesz ilyen, sőt már néhány androidos telefon is kölcsönvette az ötletet. A Microsoft szabadalma viszont kisebbé tenné ezt a valóban zavaró bevágást.

Nem váltott ki egyöntetű lelkesedést a felhasználókból a jubileumi iPhone-on megismert bevágás, azaz a notch, ettől függetlenül ma már nem csak az Apple gondolja úgy, hogy így takarja le az előlap tetején lévő érzékelőket.

A Microsoft által benyújtott szabadalmi kérelem viszont kisebb notchot eredményezhet a jövőbeni iPhone-okon, sőt androidos telefonokon is, elsősorban persze majd a Microsoft-eszközökön. A technológia egyetlen szenzorba kombinálja az elülső kamerát és az infravörös kamerát. A helytakarékosság mellett ennek a megoldásnak az is előnye lenhetne, hogy mivel az IV érzékelő és a kamera érzékelője egymás mellett lennének, a telefon egyszerre gyűjthetné össze a két érzékelő adatait, és ezzel pontosabbá válnának a mélységi számítások.

©

Bár egyelőre még csak szabadalomról van szó, mindenesetre érdekes a koncepció, hiszen továbbra is nagy kihívást jelent, hogy szinte semmi se vegyen el helyet a kijelzőtől. A szakértők szerint megvan az esély arra, hogy az új technológiát a sokat emlegetett Surface Phone-ban ismerheti majd meg a világ.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!