szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hiába remek telefonok a Pixelek (Pixel, Pixel XL, Pixel 2, Pixel 2 XL), nem igazán szárnyal az értékesítésük. Különösen akkor érezhető ez, ha az iPhone-okkal vetik össze az eladásokat.

Az IDC kutatási igazgatójának tweetje szerint 2017-ben megduplázódtak a Pixel-eladások, 3,9 millió darab készülék talált gazdára. Mindeközben az Apple iPhone-jából körülbelül 22,3 millió darabot adtak el, azaz – végzett egy rövid számítást a ZDNet – az Apple nagyjából annyi telefont értékesített egyetlen hét alatt, mint a Google egy egész évben.

©

Az elsőgenerációs Pixelekkel az volt a probléma, hogy nem volt elég belőlük. Az újabb generációnál már nem volt ilyen gond, viszont a Pixel 2-k meglehetősen drágák voltak Nem kedveztek nekik a kezdeti problémák (a beégés, illetve a sötét folt a kijelzőn) sem, bár ezeket a Google szépen megoldotta a szoftverfrissítésekkel.

Mindenesetre a HTC mérnöki állományának átvételével (megvásárlásával) a Google megmutatta elkötelezettségét a Pixel-telefonok mellett. A legutóbbi hírek szerint idén három Pixel is érkezhet (Crosshatch, Albacore és Blueline kódnevek alatt fejlesztik őket), és jó pár funkciót fognak „kölcsönvenni” az iPhone X-től. Lesz bennük arcfelismerés is, és a felhasználók nagyon bíznak a duplakamerában. Valószínűleg a Snapdragon 845 lapkakészlet hajtja majd őket. A megjelenésük október elején várható.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!