szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Akik képeket szoktak keresni a Google szolgáltatásával, azok néhány napja változást tapasztalthattak a képtalálatok megjelenítése után kiválasztott képhez kapcsolódó opcióknál.

Korábban, ha valaki keresett, majd talált is egy képet a Google képkeresési szolgáltatásával, a Kép megtekintése opcióval akár nagy felbontásban, a forrásoldaltól elkülönítve is hozzáférhetett a képhez. Néhány napja viszont megváltoztak a képtalálat melletti opciók, és a képet már nem jeleníti meg külön a rendszer.

A változás a Google és a Getty Images nemrégiben megköttetett, többéves licencpartnerségével függ össze, amely egyezség részeként – fejtette ki a neves képügynökség – a Getty Image világszínvonalú képeit mélyebben lehet majd integrálni a Google termékei és szolgáltatásai közé. Az egyezség részeként a keresőóriás beleegyezett abba, hogy eltávolítja a Kép megtekintése opciót, és a szerzői joggal kapcsolatos figyelmeztetést is hangsúlyosabbá teszi.

Megváltozott...
©

A képügynökség – írja a ZDNet – még tavaly panasszal élt az Európai Bizottságnál amiatt, hogy a Google elősegíti a kalózkodást, mivel a keresési eredményei között nagyfelbontású képeket is megjelenít, holott 2013 előtt csak nézőképeket mutatott. A Google a múlt héten jelentette be a változásokat, cukorpapírba csomagolva, mint a „felhasználók és a hasznos webhelyek összekapcsolásának módját”, hozzátéve, hogy megpróbáltak egyensúlyt teremteni a felhasználói igények kiszolgálása és a kiadók aggodalmai/elvárásai között, mindkét fél érdekében.

Azt azért a ZDNet is megjegyzi, hogy a letöltés „klasszikus” módja, azaz a jobb egérgombos menü használata továbbra is él.

Ha máskor is tudni szeretne a Google változtatásairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden második eladott BMW már SUV Magyarországon

Minden második eladott BMW már SUV Magyarországon

Közel 500 kilométer elektromosan, ezt tudja a most leleplezett új Mercedes EQA

Közel 500 kilométer elektromosan, ezt tudja a most leleplezett új Mercedes EQA

Új ütemmel folytatják a Nyugati pályaudvar felújítását, konténerpénztárakban lehet jegyet venni

Új ütemmel folytatják a Nyugati pályaudvar felújítását, konténerpénztárakban lehet jegyet venni