szerző:
hvg.hu

A Dead Space az egyik legjobb, ha nem egyenesen a legjobb űrbéli túlélőhorror. A játékot most ingyen kínálja a kiadó.

Közel 10 éve, 2008 őszén jelent meg az Electronic Arts gondozásában a Dead Space, amelynek azóta két folytatása is megjelent, sőt telefonos verzió is készült belőle. Hogy mennyire jó játékról van szó, arról sokat elmond a teszteredméyneket összegző Metacritic-pontszám: platformtól függően 86-89 ponton áll a program.

A játék történetleírása szerint szerint a főhős már nagyon várja a találkozást a barátnpjét is szállító bányászhajóval, de a jármű megérkezésekor megdöbbenve látja csapatával, hogy az űrhajó teljesen üresen tért vissza. Legalábbis emberek nélkül – ezután ugyanis harc kezdődik a túlélésért a mutáns lényekkel.

A Dead Space pc-s verzióját a cikk írásának idején 8 euró (kb. 2500 forint) helyett ingyen lehet letölteni az Electronic Arts Origin rendszeréből. (Aki nem Origin-felhasználó, annak regisztálnia kell, de ez ingyenes és egy-két perc alatt megvan.) Érdemes sietni: az akció ugyanis már jó pár napja tart, és valószínűleg néhány nap múlva vége is lesz.

Ha máskor is tudni szeretne ingyenessé váló programoktól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!