szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A mögöttes technológia továbbfejlesztésének hála, lényegesen jobb minőségű 3D-s objektumok lesznek láthatók ezentúl a Facebook hírfolyamában. Az újítás elsősorban a különféle márkaoldalak részéről tűnik hasznosnak: általuk már a közösségi oldalon részletesebb képet kaphatunk például a megvásárolni kívánt cipőről vagy táskáról.

A 3D-s objektumokkal "színesített" Facebook-bejegyzések híre már jóval korábbi, hiszen azt már a közösségi oldal virtuális világa, a Spaces bemutatásakor megismerhették a fejlesztők, illetve rá nem sokkal később maguk a felhasználók is. Igaz, ezek a posztok az akkori bemutató alapján nagyon kezdetlegesnek tűntek, és azt a Facebook mérnökei sem titkolták, hogy további fejlesztésekre van még szükség ahhoz, hogy élvezhető minőségben legyenek majd használhatók. Nos, úgy tűnik, a munka nem is olyan régen véget ért, vagy legalábbis jó úton halad afelé.

A Facebook közlése szerint a projekt újabb fázisába lépett azzal, hogy a szakemberek az ipari sztenderdeknek megfelelő formátummal frissítették. Ennek eredményeként a korábbi, egyszerűbb alakzatok helyett mindenkinél lényegesen részletgazdagabb objektumok lesznek láthatók.

A változás a megosztást, illetve az objektumok beágyazhatóságát is megkönnyíti, mely elsősorban a különféle vállalati, valamint márkaoldalakat üzemeltetők szempontjából lehet hasznos, de az újítással alighanem a vásárlók nyernek igazán: ezentúl nemcsak fotón és videón lehet majd szemügyre venni egy-egy cég aktuális termékét, hanem kicsit közelebbről is, ilyen, forgatható posztba ágyazva, mint ahogy az alábbi Lego-termék is látszik:

Innen már csak egy lépés, amikor az IKEA-ból rendelni kívánt bútorhoz sem feltétlenül kell majd átlépni a gyártó weboldalára, hiszen a fontosabb jellemzőket, kis túlzással, de egy bejegyzésből is megismerhetik majd a facebookozók. A Wayfair nevű amerikai bútorcég már meg is lépte ezt: egy komplett szobasarkot lehet megnézni így, dekorációkkal, festéssel, gyakorlatilag mindennel. Ha valakinek megtetszik, gombnyomásra át is ugorhat a kasszához.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!