szerző:
hvg.hu

Sok szempontból hasznos játék a Minecraft, hiszen egyfelől remek stresszoldó, másrészt kiváló társ a programozás alapjainak elsajátításához. Most újabb téren hasznosították: elkészítették vele a hírek szerint a valóságban is megtalálható atombunkerek játékbeli mását.

A Minecraft talán azon kevés játékok egyike, amely a szülők számára is ismerősen csenghet, hiszen a program teljesen erőszakmentes közegben biztosít remek kikapcsolódást, ingyen van, és ami a legjobb, kiváló útitárs lehet a programozás iránt érdeklődő közönség számára. De a Minecraft igazi ereje mégiscsak az építkezésben rejlik, hiszen eredendően is épp erre találták ki, így most egy ezzel kapcsolatos példát mutatunk.

Elemzők segítségével rekonstruálták ugyanis azt a Pentagon-bázist, amely a híresztelések szerint a világ leghatalmasabb politikai vezetőinek nyújt szárazföldi védelmet egy esetleges nukleáris katasztrófa esetén.

Az építményeket (merthogy kettő van) a készítők egyfajta fricskának szánják a kormányzat számára, amolyan figyelemfelhívás céljából. "A modell is azt mutatja, hogy a nukleáris háború kockázata valóságos, hiszen az Egyesült Államok és Oroszország több milliárd dollárt költenek arra, hogy elrejtsék vezetésüket" – vélekedett korábban Jeffrey Lewis amerikai geopolitikus, egykori nukleárstratéga.

A bunkerek közül az amerikai Raven Rock névre keresztelt bázis lényegében egy 650 hektáros alternatív Pentagon, amely a hírek szerint a vezető amerikai tisztviselők számára épült. A támaszpontot, amely állítólag Pennysilvania határán helyezkedik el, alább, 3D-ben is mutatjuk. (A kattintással azért óvatosan, igencsak lelassulhat tőle a böngésző).

A csapat ezen kívül lemodellezte a Moszkván kívüli, Kosvinsky földalatti parancsnokságát is, melynek rekonstruálásához CIA-s műholdfelvételeket elemeztek, a kimaradt részeket pedig képzeletükre támaszkodva pótolták. Íme:

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!