szerző:
hvg.hu

Még a telefongyártókkal kapcsolatos történéseket napi szinten követők is meglepődhettek a Razer bejelentésén, amikor világossá tették: olyan telefont dobnak piacra, ami minden tekintetben ráverhet a konkurensek készülékeire. Az egekbe szökő RAM-ok híre úgy tűnik, a jóárasított mobiljairól ismert Xiaomit is megfertőzte.

A hardvereszközök terén igazi régi motorosnak számító Razer leginkább a gamer társadalom számára lehet ismerős, hiszen elsősorban ennek a közönségnek gyárt különféle videojátékos eszközöket, illetve perifériákat. Tavaly november aztán történt valami, és a vállalat neve hirtelen ott termet a mobilgyártók között is: nem kevés pletyka után piacra dobták első telefonjukat. A Razer pedig nem hazudtolta meg önmagát, hiszen a készülék több ponton is elég erősre sikerült.

A vételárat tekintve már persze más a helyzet, a készülék ugyanis meglehetősen drága (a gyártó termékei mondjuk egyébként sem azok az olcsó kategóriába illő darabok). E sokak számára problémát jelentő tényt lovagolhatja meg viszont az Apple ötleteiből is szívesen merítő Xiaomi, amely a hírek szerint hasonló, kimondottan játékra szánt telefont mutathat be hamarosan.

Weibo nevű kínai közösségi oldalon bukkant fel nemrég egy info, amely alapján a készüléket a Xiaomi Black Shark nevű leányvállalata fejleszti, és a hírek szerint valóban figyelemre méltó darab lesz: alapból nagyobb teljesítményt nyújtó digitális jelprocesszort kap, de hűtés szempontjából is tartogat némi izgalmat a bejelentés. Bár a kijelzőre nem tér ki a Phone Radar értesülése, alighanem a Razernél alkalmazott 120Hz-es panelhez hasonló megoldásra számíthatunk majd a Xiaomi esetében is. Nem volna túl életszerű, ha épp ezt adnák alább.

A Xiaomi köztudottan olcsóbb készülékekkel képviselteti magát a piacon, így valószínűleg ezt a telefont sem adják majd drágábban, mint eddig bemutatott, csúcskategóriás mobiljaikat. Az új készüléket a hírek szerint az idei MWC-n ismerheti meg a közönség.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!