szerző:
hvg.hu

A Little Things nevű oldal forgalma mintegy 75 százalékkal esett vissza a Facebook miatt, így végleg be kellett zárni.

A Facebook üzenőfalas algoritmusának változásának hála sokkal több tartalom jelenik meg az ismerősöktől, barátoktól és családtagoktól, a különböző oldalaktól pedig kevesebb. Ennek hatását már megmutattuk: a tartalomszolgáltatók, például híroldalak esetében zuhan a Facebookról érkező forgalom.

Most megjött a hír az első olyan oldalról is, amelynél végzetes sebet ejtett a Facebook variálása: a Business Insider jelentette, hogy üzemeltetői bezárták a Little Thingst nevű, 12 millió követővel rendelkező oldalt, miután csődbe ment a mögötte álló cég. Az életmóddal kapcsolatos bejegyzéseket és videókat közzétévő  oldalnak az adatok alapján 75 százalékkal esett vissza a forgalma, ezzel együtt pedig jelentős mértékben csökkentek a bevételei is, így nem tudták volna tovább fizetni a mintegy 100 alkalmazottat.

©

Az oldalt működtető céget megpróbálták ugyan eladni, de ez nem sikerült, így végül kénytelenek voltak bezárni.

Kérdés, hogy egy ilyen éles példát látva miként reagál majd Mark Zuckerberg. A 12 milliós Facebook-oldalak "elvesztése" ugyanis előbb-utóbb komoly érvágást jelentenek majd a közösségi oldal számára, arról nem is beszélve, hogy a hirdetők miként reagálnak majd egy olyan helyzetre, amikor ők maguk sem tudják majd elérni a közönségüket.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!