szerző:
hvg.hu

Bejárta a netet a múlt héten egy szívszorító kép egy ghánai tanárról, aki hagyományos táblán, krétával felvázolt rajzon magyarázza a Word működését. Meg is indultak az adományok az iskolának.

Nekünk elképzelhetetlen, hogy számítógép nélkül lehessen informatikát tanulni, de például Ghánában iskolatáblára rajzolva oktatják a szövegszerkesztő használatát. A közösségi felületeken Owura Kwadwo nevet használó, de mint később kiderült, valójában Richard Appiah Akoto nevű tanár vonatkozó képe be is járta az internetet, szinte órák alatt vírussá vált.

A felvétel valóban szívszorító, azonban volt, aki többet tett a sajnálkozásnál. Egy kameruni vállalkozó a Twitteren kezdte el keresni, hogy kiről készült a felvétel, majd az afrikai Microsofthoz fordult, hogy felhívja a figyelmet a tanárra, és segítséget kérjen számára. A Microsoft azonnal reagált, közölte, hogy megajándékozzák egy géppel a tanárt, sőt ingyenes hozzáférést adnak számára néhány szakmai továbbképzési szolgáltatásukhoz.

A vállalkozónak azonban ez nem volt elég, tovább próbálta puhítani a redmondi óriást, és Akoto minden diákja számára megpróbált komputert kérni. A Microsoft egyelőre nem reagált a kérésre. Időközben számos kritikus hangot lehetett hallani azzal kapcsolatban, hogyan lehet, hogy egy oktatási intézményben nincsen számítógép 2018-ban, és már több notebook és projektor is érkezett az iskolába külsős felajánlásokból.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!