szerző:
hvg.hu

A NASA persze már megint tagad!

Marsi élőlények nyomaira bukkant egy tudós a NSA felvételein. Legalábbis a TechTimes beszámolója szerint ezt állítja Barry DiGregorio asztrobiológus, a Buckingham Egyetem professzora. DiGregorio az élet közvetett bizonyítékait kutatja, tehát gázokból, kőzetmintákból és hasonlókból következtet az élőlények jelenlétére.

DiGregorio a NASA idén közzétett, a Curiosity rovertől származó felvételei alapján biztos benne, hogy a vörös bolygón legalábbis volt szerves élet. A kérdéses jelek csillag alakú, kristályszerű képződmények a bolygó Gale kráterében, körülbelül szezámmag méretűek.

A NASA saját kutatói viszont azon az állásponton vannak, hogy ezek a gipszkristályokhoz hasonló apróságok nem bizonyítékok semmire. DiGregorio szerint azonban már az is elég gyanús, hogy a NASA milyen gyorsan elhagyta a helyszínt. A tudós tehát azzal vádolja az űrkutatási hivatalt, hogy - amint az a földönkívüliekkel lenni szokott - eltitkolja az idegen élet bizonyítékait. DiGregorio hamarosan egy konferencián is előadja elméletét és bizonyítékait.

Néhány kérdés azért van a marsi utazásunkkal kapcsolatban: 5 dolog, amit feltétlen meg kell oldanunk, hogy elinduljunk végre a Marsra.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Balogh Csaba Tech

Föld 2.0: Mikor költözhetünk már át egy új bolygóra?

Meglepődve integető egyszemű, zöld idegenek és az emberek által felhúzott futurisztikus lakóépületek egyaránt megjelentek sokak képzeletében, mióta a NASA bejelentette a Földhöz leginkább hasonló új bolygó felfedezését. Bár a bolygó nagyon messze (sőt még annál is messzebb) van, eljátszottunk a gondolattal, hogy mi lenne, ha. Már csak azért is, mert egy közelebbi bolygón, a Marson letáborozás mellett nemcsak fantasztikus, hanem tudományos érvek is szólnak.