szerző:
hvg.hu

Remek unaloműző a tajvani játékfejlesztőktől származó Cat Condo, amiben macskák gyűjtésével és pakolgatásával kell foglalatoskodnunk. Kihívásból nem sok jut, mókából viszont annál inkább.

Egyre igazabbnak tűnik az az állítás, miszerint egy mobiljáték esetében sincs szükség részletgazdag grafikához ahhoz, hogy jót játsszon vele az ember. Ugyanez ez igaz a tajvani programozók által készített Cat Condo nevű kis programra, amely főként macskakedvelőknek ajánlott, de az is legalább kipróbálásra érdemesnek találhatja, aki szimpatizál az ázsiai rajzfilmkultúrára jellemző stílusjegyekkel.

Az iOS és Android-rendszerű készülékekre ingyenesen letölthető programban a cirmosok pakolgatása a dolgunk, illetve – a Tetriszhez hasonlóan – az azonos fajtához tartozó kedvencek begyűjtése. Ehhez csupán a kis ketrecből előbúvó cicákat kell egymásra "húznunk" és a manővert máris pontokkal jutalmazza a rendszer. A felbukkanó cirmosok rakosgatása újabb és újabb fajták megjelenését eredményezi, egy idő után pedig a játéktér is növekedni kezd: eleinte néhány állatkáról kell csak gondoskodnunk, pár szint múlva azonban megszaporodnak a jószágok.

©

A kihívást nem igazán tartogató, így különösebb tét nélkül játszható Cat Condo viszont ettől függetlenül is okozhat némi függőséget, tekintve, hogy a sikerélmény állandó. A begyűjtött macskák után járó pontokat ontja magából a játék, de a megszerzett tallérok nemcsak mutatós grafikai elemek, gyakorlati hasznuk is van: újabb macskákat vásárolhatunk belőle, hogy a már pályán lévő, de pár nélkül maradt cirmosokat is felfejlesszük. Az élményt az időnként felbukkanó kis ládák is fokozzák, amelyek értékes meglepetéseket rejthetnek, ezzel is nagyban megkönnyítve előrejutásunkat.

A Cat Condo egyik legnagyobb előnye, hogy klasszikus, történetmesélő rész híján pár percnyi szórakozáshoz is nyugodt szívvel ajánlható. Nem igényel sem hosszabb előkészületet, és különösebb áttekintést sem, gyakorlatilag az indítása után azonnal felpörögnek az események. Kiváló időtöltés lehet a metrón/buszon való rövidebb utazások alkalmával, azt a néhány megállót így biztosan könnyebb lesz kibírni.

Ha máskor is tudni szeretne a legjobb telefonos játékokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!