szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A telefon üzenet gombja mostantól kicsit többet nyújt: a Magyar Telekom lakossági és üzleti előfizetői számára is bevezeti az sms-t "helyettesítő" RCS (Rich Communication Services) szolgáltatását. Az újítás március folyamán mindenkihez eljut.

Az új generációs üzenetküldő szolgáltatás a 25 éve működő és még mindig gyakran használt klasszikus szöveges sms-t és a másfél évtizede debütált mms szolgáltatást egészíti ki új funkciókkal: HD minőségű fényképek és videók megosztásával, fájlok küldésével, saját pozíció megosztásával vagy akár csoportos chateléssel. Az előfizetők az RCS szolgáltatást aktiválva egymás között és a világ bármely más RCS felhasználójával internet alapú chat formájában is tudnak üzenetet váltani.

Az új szolgáltatás egyszerűen és gyorsan használható, egyes mobiltelefon készülékeken az előre telepített üzenetgombról közvetlenül elérhető. A március folyamán induló tesztüzem során a HMD Nokia 3, illetve Nokia 5, Sony Xperia XZ és a Samsung Galaxy A3 (2017) készülékeken az új szolgáltatás alapértelmezetten érhető el. Ha nem ilyen telefonja van, de androidos, az sem gond, csak töltse le a Play áruházból a Google által fejlesztett Android Messages alkalmazást.

További jó hír, hogy az ilyen üzeneteket hamarosan nem csak telefonról tudjuk küldeni/fogadni, hanem számítógépről is.

Az új üzenetformátum igénybevételéhez nincsen szükség semmilyen regisztrációra. Az elküldött üzenetek mindenképpen célba érnek, ha a címzett nem tud fogadni újgenerációs üzeneteket, akkor sms vagy mms formájában kapja meg az általunk küldötteket.

A szolgáltatás – az sms-küldéssel ellentétben – díjmentes. Ugyanakkor fontos tudni, hogy wifi vagy mobilinternet kell hozzá: a chatforgalom, képek, fájlok küldése adatforgalmat generál, azaz fogyaszthatja a havi mobilnetes keretet.

Ha máskor is tudni szeretne ilyen új szolgáltatásokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem vall szégyent az Autobahnon a 300 lóerős Volkswagen Golf GTI Clubsport

Nem vall szégyent az Autobahnon a 300 lóerős Volkswagen Golf GTI Clubsport

Putyin tagadja, hogy titkos palotája lenne a Fekete-tengernél

Putyin tagadja, hogy titkos palotája lenne a Fekete-tengernél

Matolcsy: Magyarország három háborút vívott 2020-ban

Matolcsy: Magyarország három háborút vívott 2020-ban