szerző:
hvg.hu

Magabiztosnak tűnik a Huawei első embere a március végén bemutatásra kerülő okostelefon-családjukkal kapcsolatban. Úgy gondolja, hamarosan lekörözik az Apple-t.

Március 27-én Párizsban mutatja be a Huawei új telefonjait, a Huawei P20-at, a Huawei P20 Prót és a Huawei Lite-ot, illetve ha minden igaz, lesz egy Huawei P20 Porsche Edition is, akárcsak a Huawei Mate 10 esetében. Ez a Porsche Edition meglehetősen drága lesz, úgy tudni, 950 dollárba fog kerülni.

A Huawei P20 sorozatánál egyébként a mesterséges intelligencia lesz a hívószó, a gyártó AI-t használ majd a fényképezésben, és szerinte ez jobb eredményt fog hozni annál, mint amire a Samsung Galaxy S9 sorozat képes. A P20 telefonokban a cég legújabb HiSilicon Kirin 970 processzora dolgozik majd, amelybe neurális feldolgozó-egységet (NPU) építettek. A Huawei szerint a lapkakészlet 25-ször jobb teljesítményt nyújt majd, mint az elődje.

©

A Huawei P20 Pro lesz a sorozat csúcsmodellje: három kameraérzékelő (12 MP, 16 MP, 16 MP) lesz a hátoldalán. A kijelzőn ott lesz az iPhone X-szerű notch, és a készülék képes lesz a 3D arcfelismerésre. Két változatban fogják árulni: 6 GB RAM és 128 GB (bővíthető) tárhely, illetve 8 GB RAM és 256 GB (bővíthető) tárhely. A készüléknek 4000 mAh-s lesz az akkuja. Az 5,7”-es Huawei P20-nak duplakamerája lesz, 6 GB RAM-ot és 64 GB belső tárhelyet kap. Az akkuja 3200 mAh-s lesz, és a notch is ott lesz a kijelzőn. A Huawei P20 Lite-nak is duplakamerája lesz, 4 GB RAM-ja és 64 GB belső tárhelye. 3000 mAh-s akkut kap majd. Valamennyi modell Android 8.1 Oreót futtat majd a cég saját EMUI 8.1 felületével. Időközben az európai árak is kiszivárogtak: a P20 Pro 899 euróba (nagyjából 280 ezer forintba), a P20 679 euróba (körülbelül 215 ezer forintba), a P20 Lite pedig 369 euróba (116 ezer forintnak megfelelő összegbe) fog kerülni.

A Huawei nagyon magabiztos közelgő telefonjaival kapcsolatban. A cég vezérigazgatója a közelmúltban azt nyilatkozta, hogy a P20 jobb lesz, mint az iPhone X, sőt azt is kijelentette, hogy egy-két éven belül lehagyják az Apple-t.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Tech

Most akkor a Huawei P20 vagy a P11 jön?

Egymásnak ellentmondó hírek jelennek meg a Huawei új csúcstelefonjának elnevezésével kapcsolatban. Előbb P11-ről, azután P20-ról, most ismét P11-ről beszélnek.