szerző:
hvg.hu

Odate japán várost nézhetjük meg kutyaszemmel a Google Street View egyik változatával, amelyet viccesen csak Google Dog View-nak neveznek.

Két helyi Akita fajtájú, nagy, bolyhos szőrű kutyus vezet körbe Odate japán városban a Google Street View egy különös megvalósításában. A Google-autó helyett Akóra és Asukára, két helyi kutyára szerelték fel a fényképezőgépeket, így valósulhatott meg a 360 fokos városnézés kutyaszemmel. Ha forgatjuk a fényképezőgépet, akkor akár az állat tündéri, szőrös arcocskája töltheti ki a képernyőt. A város és a kutyák kiválasztása nem véletlen, az Akita kutyák Odate történelmének és kultúrájának fontos részét képezik.

©

A kutyákkal együtt megnézhetjük többek között a legendás kutya, Hachiko bronzszobrát, aki hosszú éveken keresztül mindennap a gazdája elé ment az állomásra, nem tudva, hogy a férfi már rég meghalt. A szobor mellett láthatjuk az öreg kutyák emlékhelyét, a Roken szentélyt, a szabadtéri fürdőt és az Akita kutyamúzeumot is.

A Google Dog View egyelőre csak Odate városra korlátozódik, de talán ha az internet népe beleszeret a kutyaszemmel történő városnézésbe, akkor elképzelhető, hogy más helyszínekkel és más kutyákkal is próbálkozik majd a Google.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!