szerző:
hvg.hu

Milliókat fertőzött meg a Fortnite Battle Royal című lövöldözős program, amely hamarosan mobilokon is játszható lesz. Ráadásul nem egyszerű átiratról van szó, az alkalmazást úgy készítik el, hogy egy közös platform alá terelnek mindenkit, így a játékot telefonról indítók például a PC-sek táborával is találkozhatnak majd.

Az Epic Games fejlesztette Fortnite Battle Royal egyike napjaink legnépszerűbb kompetitív játékainak, így nem véletlen, hogy konzolon és PC-n is rengeteg embert érdekel. A program konkurensének számító PlayerUnknown's Battlegrounds viszont már mobileszközökön is elérhető, így a kiadó nem vár tovább, a Fortnite-ból is elkészíti annak telefonos és táblagépes változatát.

A túlélős játékok kategóriájába tartozó program lényege, hogy a virtuális csatamezőn mindenki egy-egy választott karaktert megtestesítve, a rendelkezésére álló források felhasználásával kell boldoguljon. A játékot az nyeri, aki a többtucatnyi ellenséges felhasználót legyőzve a kör végéig életben marad.

A Fortnite Mobile még a héten elérhetővé válik, és semmiben sem tér majd el a fő változattól. Aki emailes értesítést szeretne kapni a megjelenésről, az itt regisztrálhat. A lépés persze szándékos, a program mögötti Epic Games célja ugyanis az, hogy aki mobilról lép be, annak is hasonló élményben legyen majd része, mint a programot PC-ről vagy épp konzolról játszóknak. Ezzel kapcsolatban más is van: a gyártó a mobilos változat megjelenésével egyetlen közös platform alá terel mindenkit, így a játékhoz telefonról csatlakozók ugyanúgy belefuthatnak majd a PC-s és konzolos játékosokba, mint fordítva.

Az androidos verziót illetően már nincs ennyi konkrétum, de úgy tudni, néhány hónapon belül az is elkészül. És valószínűleg ott is úgy működik majd minden, ahogy az az iOS-es változatnál is fog.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kevés, de biztos: a magyarok többsége továbbra is az állami nyugdíjban bízik

Kevés, de biztos: a magyarok többsége továbbra is az állami nyugdíjban bízik

Először kapta észak-írországi szerző a Man Booker-díjat

Először kapta észak-írországi szerző a Man Booker-díjat

"Fontos, mi tegnap találkoztunk!" - ezerrel trükköznek a lakástakarék szerződésekkel

"Fontos, mi tegnap találkoztunk!" - ezerrel trükköznek a lakástakarék szerződésekkel

Fegyverkezik az Orbán-kormány

Fegyverkezik az Orbán-kormány

Lakástakarékok: az állami támogatások megszüntetése a Fundamentát találta telibe

Lakástakarékok: az állami támogatások megszüntetése a Fundamentát találta telibe

Letiltottak egy rém ijesztő Spotify-reklámot

Letiltottak egy rém ijesztő Spotify-reklámot