szerző:
hvg.hu

A Might and Magic szinte valláshoz hasonló rajongást váltott ki a sorozat kedvelőiből, miután olyan elemeket hozott be, amelyeket sehol máshol nem láthattak még a játékosok. Némileg más formában, de a PC után most mobilra is megjelenik a ’90-es évek egyik legnépszerűbb programja.

Úgy tartják, a Might and Magic volt az első videójátékok egyike, amelyek bebizonyították: a szerepjátékok bizony komputeres közegben is tudnak izgalmasak lenni, annyira, hogy megérjen beléjük pénzt fektetni.

Az eredeti Might and Magic felett ma már persze eljárt az idő, hiszen egy több mint húszéves alkotásról van szó, de még mindig van annyira szórakoztató, hogy a 3DO bukása után a Ubisoft újra elővegye. A játéksorozat eredeti kiadója, a már említett 3DO ugyanis csődbe ment, így kerültek a program névjogai évekkel ezelőtt a Ubisofthoz.

A mostani újrázás ugyanakkor nem PC-st, hanem mobilost jelent, és nem a Heroes-sorozat egyik ismert darabját adják ki megint (Ubisoft felelt például a Heroes of Might and Magic V-ért is), hanem az eredeti és méltán népszerű Might and Magic egy újragondolt változatát. A Ubisoft közlése szerint a program annyiban azért hű maradt eredetijéhez, hogy megőrizte RPG vonalát, illetve az ígérek szerint ez is lesz olyan izgalmas, mint PC-s megfelelője.

A játékban többféle hős irányítása mellett kell megküzdeniük a felhasználóknak a rájuk támadó ellenséges teremtményekkel, de lesz történetmesélős kampány, valamint a Pokémon-programokhoz hasonló, aréna jellegű küzdelmeknek helyt adó rész is. Itt kifejezetten a játékos-játékos elleni meccsek lesznek kipróbálhatók, jutalmakért cserébe.

Az Elemental Guardians alcímmel érkező játék világszerte május 31-én jön ki, de regisztrálni már most is lehet rá. Az iOS felhasználók itt, az androidosok pedig itt tudják ezt megtenni, mindkét esetben a megjelenéskor beváltható extra karakterrel kedveskednek a készítők.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Tech

Már regisztrálhat: napokon belül telefonokra is kiadják a játékot, ami gépen már milliókat megbabonázott

Milliókat fertőzött meg a Fortnite Battle Royal című lövöldözős program, amely hamarosan mobilokon is játszható lesz. Ráadásul nem egyszerű átiratról van szó, az alkalmazást úgy készítik el, hogy egy közös platform alá terelnek mindenkit, így a játékot telefonról indítók például a PC-sek táborával is találkozhatnak majd.