szerző:
hvg.hu

A mozifilm mellett új Tomb Raider-játék is lesz idén, mely a főhősnő eddigi kalandozásainak egyfajta lezárását jelenti majd. Több fontos részlet mellett pedig az is kiderül belőle, hogyan vált Lara Croftból, az egyszerű régészlányból sírfosztogató pisztolyhős.

2013-ban új Tomb Raider-játékkal jelentkezett a kiadó Square Enix, hogy az egykor szebb napokat látott programot az új generációval is megismertessék. Az akkori tervek szerint összesen három kalandot terveztek a megújult Lara Croftnak, ennek második része bő három évvel ezelőtt, 2015-ben jelent meg, Rise of the Tomb Raider címmel.

A kiadó napokban tett bejelentése szerint a harmadik rész valamennyi platform esetében szeptember 14-én válik elérhetővé, és az új történetszál mellett jó eséllyel tovább bonyolítja majd a főhős küzdelmét az előző epizódokban már felbukkant Trinity nevű szektával. Bár a fejlesztő Eidos Montreal erre vonatkozóan még semmit nem közölt, a Shadow of The Tomb Raider címmel készülő munka alighanem a záró epizód is lesz egyben: a rövid előzetes felvezetőjéhez írt néhány sor szerint az újabb kalandok mellett a program elsősorban arra ad majd választ, hogyan lett Lara Croftból az, aki.

A videó alapján valószínűleg az azték birodalom megmaradt részeire is elkalauzoló Shadow of The Tomb Raidert egy óriási sajtóesemény keretében, április 27-én ismerheti meg jobban a közönség, ahol minden bizonnyal a játékmenetbe is betekintést engednek majd a készítők.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Gécs Dániel Tech

16 élet egyetlen másikért: újjászületett minden idők egyik legjobb videojátéka

Talányos kérdések helyett egyszerű, ám mégis szívbe markoló forgatókönyvet vázol fel a Shadow of the Colossus: oltsunk ki tizenhat életet, és esélyt kapunk elvesztett szerettünk visszatérésére. A legendás játékdizájner, Fumito Ueda 2005-ös remekműve nemcsak sziklaszilárd iskolapéldája a japán történetmesélők nagyszerűségének, de csodálni való tanmese is arról, hogyan írhatja felül a lét értelmét a tűzön-vízen át kitartó akarat. Teszten a PS2-es aranykor újraprogramozott sikerjátéka.