szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A mozifilm mellett új Tomb Raider-játék is lesz idén, mely a főhősnő eddigi kalandozásainak egyfajta lezárását jelenti majd. Több fontos részlet mellett pedig az is kiderül belőle, hogyan vált Lara Croftból, az egyszerű régészlányból sírfosztogató pisztolyhős.

2013-ban új Tomb Raider-játékkal jelentkezett a kiadó Square Enix, hogy az egykor szebb napokat látott programot az új generációval is megismertessék. Az akkori tervek szerint összesen három kalandot terveztek a megújult Lara Croftnak, ennek második része bő három évvel ezelőtt, 2015-ben jelent meg, Rise of the Tomb Raider címmel.

A kiadó napokban tett bejelentése szerint a harmadik rész valamennyi platform esetében szeptember 14-én válik elérhetővé, és az új történetszál mellett jó eséllyel tovább bonyolítja majd a főhős küzdelmét az előző epizódokban már felbukkant Trinity nevű szektával. Bár a fejlesztő Eidos Montreal erre vonatkozóan még semmit nem közölt, a Shadow of The Tomb Raider címmel készülő munka alighanem a záró epizód is lesz egyben: a rövid előzetes felvezetőjéhez írt néhány sor szerint az újabb kalandok mellett a program elsősorban arra ad majd választ, hogyan lett Lara Croftból az, aki.

A videó alapján valószínűleg az azték birodalom megmaradt részeire is elkalauzoló Shadow of The Tomb Raidert egy óriási sajtóesemény keretében, április 27-én ismerheti meg jobban a közönség, ahol minden bizonnyal a játékmenetbe is betekintést engednek majd a készítők.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gécs Dániel Tech

16 élet egyetlen másikért: újjászületett minden idők egyik legjobb videojátéka

Talányos kérdések helyett egyszerű, ám mégis szívbe markoló forgatókönyvet vázol fel a Shadow of the Colossus: oltsunk ki tizenhat életet, és esélyt kapunk elvesztett szerettünk visszatérésére. A legendás játékdizájner, Fumito Ueda 2005-ös remekműve sziklaszilárd iskolapéldája a japán történetmesélők nagyszerűségének.