szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Úgy döntött a YouTube, nem hagyja, hogy az összeesküvés-elméletekkel kapcsolatos videók megtévesszék a felhasználóikat.

A legnagyobb videomegosztó hamarosan a Wikipédiához kapcsolja az összeesküvés-elméletekkel kapcsolatos videókat, hogy több oldalról is tájékoztassa a nézőket – jelentette be Susan Wojcicki, a YouTube vezérigazgatója a texasi SXSW konferencián. „Ha fontos hírek vannak, szeretnénk a valós információkat átadni, azzal együtt, hogy nem vagyunk hírszolgáltató” – tette még hozzá.

A szolgáltatás a következő hónapokban élesedik, és amennyiben egy összeesküvés-elméletes videó jelenik meg a YouTube-on, akkor egy szövegdobozban egy (vagy több) link is megjelenik, amelyik a Wikipédia témához kapcsolódó szócikkéhez vezet. Ehhez a Wikipédia jól ismert internetes összeesküvések listáját használják.

©

Egy nagyon jó példa a holdra szállás, azaz egy olyan, történelmileg is jelentős esemény, amelyiket rengeteg összeesküvés-elmélet kísér, például az, hogy stúdióban vették fel az egészet. Az ilyen videók mellett fog megjelenni a már említett Wikipédia-link, hogy a felhasználó további információkhoz juthasson, még akkor is, ha eredetileg egy dokumentumfilmről volt szó. Egyébként a Wikipédia-linkek nemcsak az összeesküvés-elméletekhez kapcsolódó videók mellett jelennek majd meg, hanem azoknál a témáknál is, amelyek nagy vitát váltanak ki. Persze azt azért ne feledjük, hogy a Wikipédia sem száz százalékig megbízható, hiszen a netes közösség szerkeszti.

A YouTube szerint a mostani csak az első lépés, az elkövetkező években további lépéseket is tesznek majd annak érdekében, hogy minél több információt nyújtsanak a platformjukon megjelenő videókhoz.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gombok nélküli iPhone-on dolgozik az Apple

Gombok nélküli iPhone-on dolgozik az Apple

A nemzetbiztonsági bizottság beidézte Palkovics Lászlót a kínai egyetem miatt

A nemzetbiztonsági bizottság beidézte Palkovics Lászlót a kínai egyetem miatt

Az HBO GO és a Netflix után itt a Dramax, 5000 órányi török sorozattal

Az HBO GO és a Netflix után itt a Dramax, 5000 órányi török sorozattal