szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A legfrissebb statisztikák szerint a vásárlók inkább az alacsonyabb árat részesítik előnyben a technikai újításokkal szemben.

A Wall Street elemzője szerint az Apple első negyedéves iPhone-kiszállításai összességében ugyan megfelelnek a várakozásoknak (45 millió készülékről van szó), azonban az olcsóbb telefonok a vártnál nagyobb számban képviseltetik magukat a „csomagban”.

A jubileumi iPhone-ból csupán 8 millió darab talált gazdára az első negyedévben, holott az Apple-nél 15 millió darabra számítottak. Persze ez érthető, hiszen a 999 dolláros kezdőárával az iPhone X a cég eddigi legdrágább telefonja. A tavaly ősszel bemutatott iPhone 8-akból 15 millió darabot értékesítettek, ez a szám épp egymillióval múlta alul az Apple várakozását. Igencsak keresettek voltak viszont a kevésbé drága, de öregebb iPhone-ok (iPhone SE, iPhone 6s, iPhone 7), ezekből 22 millió egységet értékesítettek.

©

A második negyedévben az Apple 40 millió iPhone eladását tervezi, ebből 8 millió iPhone X-ét és 15 millió iPhone 8-ét (illetve iPhone 8 Plusét). Állítólag fokozatosan meg fogja szüntetni a belépőszintű iPhone SE gyártását, olcsóbb modellként vezeti be a fejlődő piacokra az iPhone 6s-t, és ugyancsak olcsóbb készülékként adja a fejlett piacokon a másfél éves iPhone 7-et.

A nagy rivális, a Samsung esetében is beigazolódni látszik, hogy a fogyasztók nem kapkodnak a drága okostelefonok után: a dél-koreai óriás 40 millióról 36 millióra vette vissza a gyártásba kerülő Samsung S9-ek számát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több mint 800 lóerővel támad a Ferrari F8 Tributo

Több mint 800 lóerővel támad a Ferrari F8 Tributo

Mi köze az Apple-nek ahhoz, hogy leáll a kecskeméti Mercedes-gyár?

Mi köze az Apple-nek ahhoz, hogy leáll a kecskeméti Mercedes-gyár?

Az Európai Parlamentben sincs egyetértés a Covid-oltással kapcsolatban

Az Európai Parlamentben sincs egyetértés a Covid-oltással kapcsolatban