szerző:
hvg.hu

Ha nem szereti a notchot, akkor mit fog szólni a ZTE azon elképzeléséhez, hogy két notch is legyen a telefonon.

Megjelenésekor nagy vitát váltott ki a notch, azaz az okostelefon előlapján lévő, érzékelőket rejtő fekete színű bevágás, azonban lassan hozzászoknak a felhasználók, hiszen egyre több androidos telefon jelenik meg ilyen elemmel. Meglepő viszont a ZTE elképzelése, ugyanis nem egy, hanem egyenesen két notchot is tenne a telefonra, az egyiket felülre, a másikat az előlap aljára.

Szó se róla, az Iceberg néven futó koncepció szép, szimmetrikus megjelenést biztosít, ráadásul igazán vékony maradhat a keret, hiszen a sztereó hangszórót az alsó notch takarja. A vezeték nélküli töltéssel is felruházott eszköz elnevezése (iceberg = jéghegy) onnan ered, hogy a telefont egy üvegtestbe zárnák, így olyan lenne, mint egy jégdarab, az illúziót tovább erősítenék az üveg sarkak.

©

Ez a megjelenés ugyan elegáns (az IF World Design Guide gyönyörűnek és titokzatosnak minősíti), de nem igazán praktikus, már egy leejtés is fatális következményekkel járna, arról nem is beszélve, hogy szinte lehetetlen volna egy ilyen eszközt javítani.

Az IF World Design Guide „2018 utánra” valószínűsíti a különleges ZTE-telefon megjelenését.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!