szerző:
hvg.hu

Telepítés nélkül indítható a Jelly Mario, a népszerű játékfigurából készült új, alternatív, böngészős játék, melynek különlegessége annak megvalósításában keresendő: ebben Mario úgy mozog, mintha csak egy zselészerű világban élne.

Minden idők egyik legismertebb játékkarakteréből, Marióból számtalan verzió készült már, és egy ideje mobilokra is elérhetők a vízvezeték-szerelő kalandjai: a Super Mario Run bár kicsit különlegesebb, mint az eddig megjelent darabok, a legfontosabb jellemzőit tekintve alig tér el a korábbiaktól.

Nem úgy a Jelly Mario névre keresztelt, a cím kissé őrültebb válfaja, mely az első olyan Mario-játékok egyike, amely az eredeti program első két pályáját teljesen szürreális módon adja vissza: a figura itt egy zselészerű világ részese és ebben a különleges környezetben kell, hogy boldoguljon. Mindez persze nem egyszerű feladat, hiszen a világ szokatlan fizikája miatt már maga az irányítás sem könnyű – annak ellenére sem, hogy ebben az esetben is egy alapvetően egyszerűnek tűnő, de nem véletlenül balról jobbra haladó programról van szó.

A Stefan Hedman fejlesztői munkájából készült Jelly Mario egyik talán legfontosabb előnye, hogy telepíteni sem kell, bármilyen böngészőből, egyetlen gombnyomással indítható (így nyilván le sem kell tölteni), elég, ha erre a linkre kattint számítógépéről, máris elkezd betölteni. Minthogy a program alapvetően egy újraírt változat, a játék háttérzenéjéül szolgáló dallamok sem épp szokványosak: ezen a téren ugyancsak érződik a zavarodott világ hangulata.

A karaktert a szokásos billentyűkombinációkkal, a klaviatúra nyilaival lehet mozgásra bírni – illetve fogalmazzunk úgy, azzal lehet megpróbálni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Szombat hajnalban elindultunk a Merkúrhoz

Szombat hajnalban elindultunk a Merkúrhoz

Szaúd-Arábia beismerte az újságíró megölését, bűnbakokat is találtak

Szaúd-Arábia beismerte az újságíró megölését, bűnbakokat is találtak

Birkafelvonulás Madridban

Birkafelvonulás Madridban

Mégis miért kell vallási kérdést csinálni az étkezésből?

Mégis miért kell vallási kérdést csinálni az étkezésből?

Remek új funkciót kapott a Gmail, de nem örülhet neki mindenki

Remek új funkciót kapott a Gmail, de nem örülhet neki mindenki

Elhunyt Wim Kok volt holland miniszterelnök

Elhunyt Wim Kok volt holland miniszterelnök