szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az elmúlt időszakban egyre több felhasználó panaszkodott arra, hogy a gépen lévő vírusirtója karanténba teszi a letöltéshez szükséges klienst.

A világ egyik legnépszerűbb torrentprogramja, az uTorrent felhasználói az elmúlt időszakban egy különös jelenségre figyeltek fel. A BitTorrent által fejlesztett szoftvert a windowsos gépek, egész pontosan a Microsoft beépített vírusirtója, a Windows Defender és más víriskereső szoftverek is a "nem kívánatos" kategóriába sorolták – számolt be róla a TorrentFreak.

©

A dolog érthető módon bosszantja a felhasználókat, a BitTorrent azonban jelezte: valójában nincs komoly probléma. A fejlesztők szerint a problémát a Windows egy keddi frissítése okozza, amely az uTorrentet használók egy nagyon kis százalékánál kokozott problémát.

A BitTorrent szerint a windowsos gépekre összesen három futtatható fájl érhető el, ebből az első kettőt a felhasználók 95 százaléka, míg a harmadikat csupán 5 százalék használja. Ez utóbbi okozta azonban a problémát, ezért azt a telepítőt már levették az oldalukról. Ugyanakkor nemcsak az új, a régi felhasználók uTorrent kliense is karanténba került.

©

Van azonban olyan vírusirtó, amelyiknek nemcsak a programmal, de a weboldallal is "problémája van", így azt rögtön rosszindulatúnak jelölte meg. A BitTorrent ugyanakkor jelezte, a program és a weboldal is "tiszta", így azoktól nem kell tartaniuk a felhasználóknak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több országban tombol a kanyaró, újra felbukkant a gyermekbénulás

Több országban tombol a kanyaró, újra felbukkant a gyermekbénulás

Elhatárolódnak a Petőfi Irodalmi Múzeum beosztottjai Demeter Szilárd írásától

Elhatárolódnak a Petőfi Irodalmi Múzeum beosztottjai Demeter Szilárd írásától

Visszatértek Kínába a Kanadának kölcsönadott óriáspandák, mert a járvány miatt veszélybe kerültek

Visszatértek Kínába a Kanadának kölcsönadott óriáspandák, mert a járvány miatt veszélybe kerültek