szerző:
hvg.hu

Akivel egyszer is előfordult már, hogy akarata ellenére lájkolt egy posztot a Facebookon, annak jól jöhet az alábbi Chrome-bővítmény.

Nagyon egyszerű véletlenül lájkolni valamit a legnagyobb közösségi oldalon, és ha amúgy sem szeretjük osztogatni tetszésünk ilyesfajta megnyilvánulását, akkor érdemes kipróbálni az UnlikeForever nevű Chrome-bővítményt. Ez a kiegészítő ugyanis el fogja rejteni a Tetszik (Like) gombot, de azért nem kell megijedni, nem száműzi örökre a Facebookról. Más böngészőből fellépve simán tudunk lájkolni, illetve a Chrome-on belül is letilthatjuk, törölhetjük az UnlikeForevert.

Ez a bővítmény viszont egy kissé trükkösebben telepíthető, mint amit már megszoktunk, ugyanis nem érhető el közvetlenül a Chrome Web Store-ban. Fent van viszont a Githubon, és innen tölthetjük le a zip fájlt (a „Clone or download” feliratra kattintva). A kicsomagolás után egy Unlike-Forever-master nevű mappát kapunk, amelyben több fájl is található.

©

Most nyissuk meg a Chrome böngészőt, és jobbra felül kattintsunk a három pontra, majd válasszuk a További eszközök, illetve a Bővítmények opciót. Most nyissuk meg a Windows Intézőt, keressük meg az Unlike mappát, és egyszerűen az egérrel húzzuk át a Bővítmények közé.

Már életre is kelt a bővítményünk, s ha most megnyitjuk a Facebookot, már nem látjuk a Tetszik lehetőséget.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló facebookos trükkökről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!