szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Háromdimenziós, legalábbis olyan hatású fényképek kerülhetnek majd hamarosan a Facebookra. A vállalat abban is segít a felhasználóknak, hogy a hagyományos képeiket könnyen átalakíthassák.

Nyártól a felhasználók már 3D-s fotókat is feltölthetnek majd a Facebookra. Ehhez azonban nem kell majd semmilyen különleges fényképezőgép, elég lesz csupán egy fotót készíteni egy olyan okostelefonnal, aminek két kamerája van. A feltöltés után a Facebook algoritmusa olyan hatást ad majd a képhez, minhta az 3D-s lenne.

Emellett jön még egy legalább ennyire érdekes újdonság is. A hamarosan debütáló új funkció fogja majd a régi helyekről – például az otthonunkról – készült fotókat, és a mesterséges intelligencia segítségével virtuálisvalóság-környezetet képez le belőle. A képek közti "hiányt" szintén az algoritmus igyekszik majd kitölteni a hiányzó részekkel, ettől azonban nem kell azt várni, hogy tökéletes lenyomatot készítsen a környezetről.

Ez utóbbi funkció bejelentése valószínűleg nem véletlenül esett mostanra, kedden indult ugyanis az Oculus Go VR-szemüveg árusítása.

És hogy mi a közösségi oldal hosszú távú célja ezzel az egésszel? Ha ide kattint, elmeséljük, milyen lesz 15 év múlva a Facebook.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jó hír jött a budapesti csapvízről

Jó hír jött a budapesti csapvízről

Rövidnadrágban twerkelő táncosok miatt került bajba az ausztrál hadsereg

Rövidnadrágban twerkelő táncosok miatt került bajba az ausztrál hadsereg

Radar360: Nehéz lesz elkerülni az óvodai járványgócokat

Radar360: Nehéz lesz elkerülni az óvodai járványgócokat