szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ezzel az egyszerű Chrome-bővítménnyel olyan hatást érhetünk el a weboldalokon, mintha csak a kormányszócsővé lett Origo írásait látnánk, a Kétfarkúakra jellemző humorvilággal kiegészítve. Kormányszentelő május, migránsföld, viktorpártszékház – csak néhány gyöngyszem a legjobbak közül.

Számos olyan netes megoldás, böngészőhöz letölthető kiegészítő érhető el, amelyek, noha csak látszatra, de képesek módosítani az adott weboldal szöveges tartalmán. Ezen, kimondottan szórakoztatás céljából készült bővítmények sorát gazdagítja a Kétfarkú Kutya Párt Origonizálója, amitől a hivatalos leírás szerint minden weboldal olyan lesz, mint a propagandagyárrá vált Origo.

A bővítményt ezen az oldalon lehet letölteni és telepíteni (mivel Chrome-kiegészítőről van szó, kizárólag ezzel a böngészővel kompatibilis). Ha ez megvan, tulajdonképpen nincs más dolgunk, mint fellapozni az oldalakat, amiket egyébként is megnyitunk a napi hírek átolvasásakor. Első pillantásra talán nem szúrjuk majd ki a változást, de ha jobban elmerülünk egy-egy címben, máris feltűnik valami. Mutatjuk, mi történt a 444 által közölt, a budapesti ékszerrablásról szóló hírrel:

Előtte/utána
©

Vagy a hvg.hu címlapján elhelyezett korábbi cikkekkel:

Szent Orbán és Mészáros 'Keményen Dolgozó' Lőrinc
©

A bővítmény lekattintott szájtok neveit is átalakítja, ugyancsak az origósok által használt mantrákat alkalmazva. A 444 így például Sorosblog, a hvg.hu Soroshetilap, az Index pedig Soroslap lett a kiegészítő bekapcsolása után.

Az Origonizáló bár a cikkek tartalmán is alakít valamit, ezt is csak a bővítmény használója előtt teszi láthatóvá, vagyis a weboldalak tartalma igazából nem módosul. Előbbihez egyébként a Kétfarkúakra jellemző humorból szemezget a kiegészítő, olyan kifejezéseket is használva, mint a „kormányszentelő május” vagy a „viktorpártszékház”.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megérkezett Moszkvába Navalnij

Megérkezett Moszkvába Navalnij

Ausztrál open: már 72 teniszező van karanténban

Ausztrál open: már 72 teniszező van karanténban

Orbán is gratulált a német CDU új elnökének

Orbán is gratulált a német CDU új elnökének