szerző:
hvg.hu

Ezzel az egyszerű Chrome-bővítménnyel olyan hatást érhetünk el a weboldalokon, mintha csak a kormányszócsővé lett Origo írásait látnánk, a Kétfarkúakra jellemző humorvilággal kiegészítve. Kormányszentelő május, migránsföld, viktorpártszékház – csak néhány gyöngyszem a legjobbak közül.

Számos olyan netes megoldás, böngészőhöz letölthető kiegészítő érhető el, amelyek, noha csak látszatra, de képesek módosítani az adott weboldal szöveges tartalmán. Ezen, kimondottan szórakoztatás céljából készült bővítmények sorát gazdagítja a Kétfarkú Kutya Párt Origonizálója, amitől a hivatalos leírás szerint minden weboldal olyan lesz, mint a propagandagyárrá vált Origo.

A bővítményt ezen az oldalon lehet letölteni és telepíteni (mivel Chrome-kiegészítőről van szó, kizárólag ezzel a böngészővel kompatibilis). Ha ez megvan, tulajdonképpen nincs más dolgunk, mint fellapozni az oldalakat, amiket egyébként is megnyitunk a napi hírek átolvasásakor. Első pillantásra talán nem szúrjuk majd ki a változást, de ha jobban elmerülünk egy-egy címben, máris feltűnik valami. Mutatjuk, mi történt a 444 által közölt, a budapesti ékszerrablásról szóló hírrel:

Előtte/utána
©

Vagy a hvg.hu címlapján elhelyezett korábbi cikkekkel:

Szent Orbán és Mészáros 'Keményen Dolgozó' Lőrinc
©

A bővítmény lekattintott szájtok neveit is átalakítja, ugyancsak az origósok által használt mantrákat alkalmazva. A 444 így például Sorosblog, a hvg.hu Soroshetilap, az Index pedig Soroslap lett a kiegészítő bekapcsolása után.

Az Origonizáló bár a cikkek tartalmán is alakít valamit, ezt is csak a bővítmény használója előtt teszi láthatóvá, vagyis a weboldalak tartalma igazából nem módosul. Előbbihez egyébként a Kétfarkúakra jellemző humorból szemezget a kiegészítő, olyan kifejezéseket is használva, mint a „kormányszentelő május” vagy a „viktorpártszékház”.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Étterem ment tőzsdére Budapesten

Étterem ment tőzsdére Budapesten

Egyetlen mellrákszűrő busz készült el az 1,7 milliárdért megrendelt tízből

Egyetlen mellrákszűrő busz készült el az 1,7 milliárdért megrendelt tízből

Jó helyen, rossz időben

Jó helyen, rossz időben

Bombameglepetés: a Felcsút megverte a Ferencvárost a bajnokságban

Bombameglepetés: a Felcsút megverte a Ferencvárost a bajnokságban

Magyar film nyerte a luxemburgi CinEast filmfesztivál nagydíját

Magyar film nyerte a luxemburgi CinEast filmfesztivál nagydíját

A ruandai kormány már tudja azt, amit Orbán Viktor kormánya nem is akar megtudni

A ruandai kormány már tudja azt, amit Orbán Viktor kormánya nem is akar megtudni