szerző:
hvg.hu

A chateléshez használt hangulatjelek valóságbeli megfelelőjét kell megkeresni telefonunk kamerájával a Google egyik új játékában. Ha szerette a Pokémon Gót, ezt is imádni fogja.

Az emojik, vagyis a különféle hangulatjelek remek kommunikációs eszközök, hiszen használatukkal sokkal színesebbé és kifejezőbbé tehetők online beszélgetéseink, épp ezért nagyon népszerűek is. Valószínűleg ezért döntött úgy a Google, hogy egyik új játékának témája is a kis jelecskék lesznek, de az Emoji Scavenger Hunt kissé eltér a hagyományos programoktól.

A játék ugyanis egyfajta erődemonstráció is, tudniillik a Google a program által használt metódus révén igyekszik bemutatni, micsoda dolgok születhetnek a gépi tanulásos módszer és egy egyszerűbb alkalmazás keresztezéséből. Mely legalább annyira szórakoztató végeredmény tekintetében, mint a méltán népszerű Pokémon Go, csak itt az emojik valóságbeli megfelelőit kell „levadászni”.

A letöltés nélkül, élő netkapcsolattal indítható programot a mobileszközök böngészőjébe beírt emojiscavengerhunt.withgoogle.com webcímen találni. Betöltés után meg kell adnunk, hogy a készülék front vagy hátoldali kameráját kívánjuk használni, és máris indulhat a nappaliban, nem ritkán pedig a szabadban is zajló keresgélés. Hogy melyik jel élethű mását kell megtalálni, azt a bal felső részen látni, a manőverre általában néhány másodpercünk van. A megfelelőnek gondolt tárgy begyűjtéséhez csak rá kell irányítanunk a telefont kameráját, ha pedig eltaláltuk, a kép kizöldül. A játék addig tart, ameddig a rendelkezésre álló idő el nem fogy.

©

A program bár nem tökéletes (a bevillant emojikat néha egészen más tárgyakkal is hajlamos összekeverni), tapasztalataink szerint így is nagyon addiktív. Különös akkor tud igazán szórakoztató lenni, mikor olyan feladvány érkezik, amelyre a négy fal között biztosan nem fogunk rábukkanni. Utóbbit testmozgás szempontjából sem utolsó teljesíteni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Három év múlva jön a következő népszámlálás

Három év múlva jön a következő népszámlálás

Megfejtették a vombatok kocka alakú ürülékének titkát – érdekesebb, mint gondolná

Megfejtették a vombatok kocka alakú ürülékének titkát – érdekesebb, mint gondolná

Felújították a 108 éves Frankensteint, és elég para lett az eredmény – videó

Felújították a 108 éves Frankensteint, és elég para lett az eredmény – videó

Most már azt is tudjuk, milyen dalokkal jön Sting Budapestre

Most már azt is tudjuk, milyen dalokkal jön Sting Budapestre

13 ember fagyott halálra szeptember óta

13 ember fagyott halálra szeptember óta

A politikai-gazdasági bizonytalanságok miatt mondanak le a fiatalok a vállalkozásról

A politikai-gazdasági bizonytalanságok miatt mondanak le a fiatalok a vállalkozásról