szerző:
hvg.hu

Megszakította útját szerdán a KLM Amszterdamból Kuala Lumpurna tartó járata, miután a repülőgép egyik utasának túlhevült a mobiltelefonja és a készülék füstölni kezdett.

A KL809-es járatát teljesítő Boeing 777-es repülőgép az Amszterdamból Kuala Lumpurig tartó út nagyobb részét már lerepülte, amikor füstöt észleltek az utaskabinban. Hamarosan kiderült, hogy az egiyk utas telefonja – valószínűleg a mobil akkumulátora – hevült túl, és ezért a repülőgép kapitánya az út megszakítása mellett döntött és megkezdte a süllyedést Phuket repülőterére – írja az AIRportal. A problémát okozó készülék típusáról egyelőre nincs hír.

A szakoldal szerint a Boeing 777-206ER helyi idő szerint május 9-én 12:41-kor biztonságosan leszállt a kényszerből beiktatott reptéren. Ám az utasok ekkor szembesültek a második problémával: mire átvizsgálták a repülőgépet, nem tudtak felszállni, mert időközben lejárt a személyzet munkaideje. Az utasokat így szállodákban küldték. Végül 18 órás késéssel értek célba.

Az AIRportal azt írja: a járat a menetrend szerint Kuala Lumpurból továbbközlekedett volna Jakartába, de a Kuala Lumpur-Jakarta- Kuala Lumpur szakaszt törölni kellett.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!