szerző:
hvg.hu

Jövő szerdán mutatja be a HMD Global a Nokia X-et, amelynek immár szinte valamennyi kulcsspecifikációja napvilágra került.

A Nokia X (Nokia X6-ként is emlegetik, ez lehet majd a globális változata) a cég első olyan telefonja, amelyen már ott lesz az a bizonyos bevágás, azaz a notch az előlapon. Az eszköz a TENAA-n is megjelent (TA-1099 modellszámmal), így igazán sok minden kiderült a készülékről, amelyet egyébként május 16-án fognak hivatalosan bemutatni.

A motorháztető alatt 1,8 GHz-es, nyolcmagos CPU dolgozik, és bár konkrétum nincs megadva róla, valószínűleg a Snapdragon 636-ról van szó. Ez már csak azért sem tűnik megalapozatlannak, mivel a telefont a 2018-as Nokia 6 (Snapdragon 630) és a Nokia 7 Plus (Snapdragon 660) közé pozicionálják.

©

Három RAM opcióval választható majd a telefon: 3 Gb, 4 GB, 6 GB, a natív tárhely 32 vagy 64 GB lesz. A 19:9-es képarányú, 5,8”-es kijelző felbontása 2280 x 1080 pixel lesz. Kinézetre a Nokia 6-ra fog emlékeztetni az Android 8.1 Oreót futtató eszköz. A hátoldalán duplakamera lesz (csak az biztos, hogy az egyik 16 MP), a szelfikészítő elöl valószínűleg 16 MP-es lesz.

A kék, fekete és ezüst színben érkező telefon 3000 mAh-s akkut kap, és körülbelül 250 dollárba (66 ezer forintba) fog kerülni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!