szerző:
hvg.hu

Igencsak honorálják a felhasználók az ötletet, hogy egy windowsos PC-t akár a zsebükben is tarthassanak.

Az Indiegogón gyűjti – igen nagy sikerrel – az előrendeléseket a Mi Mini PC (amelyet a világ legerősebb zseb PC-jeként emlegetnek a gyártói).. A cél 20 ezer dollár összekalapozása volt, és most már több mint 9000 felhasználótól több mint 700 ezer dollár jött össze. A kis PC most 149 dollárért érhető el, de később ennek a duplájába fog kerülni. De miről is van szó?

A Mi Mini PC egy 5” kijelzőjű tabletre emlékeztető, bár annál azért vastagabb eszköz, amelyen rajta vannak a PC-ktől elvárható portok. Összehajtható bluetoothos billentyűzet is jár mellé. Az eszközt azoknak ajánlják, akik előnyben részesítik a tablet hordozhatóságát, azonban egy PC-re is szükségük lenne.

©

A mini PC-ben 2,56 GHz-es Intel Atom x7-Z8750 processzor dolgozik, 8 GB-nyi RAM támogatása mellett. Az információk 128 GB SSD-n tárolhatók. A kijelző felbontása 1280 x 720 pixel. Természetesen megvan arra a lehetőség, hogy külső kijelzőt, billentyűzetet, merevlemezt, egeret és egyéb tartozékokat csatlakoztssank hozzá. Ebben segít egy C-típusú USB port, négy UCB csatlakozó, HDMI és Ethernet-csatlakozó. A készülék 6000 mAh-s akkumulátora hatórányi hálózatfüggetlen energiát szolgáltat.

©

A Mi Mini PC Windows 10-et futtat, de (a már elavult) Android 5-1-et is telepítik rá. Plusz 15 dollárért Android 7-0-val is kérhető, illetve aki nem sajnálja a további 30 vagy 50 dollárt, az 256 GB-os, illetve 500 GB-os netív tárhellyel is kérheti.

Azért az némi kockázatot jelent, hogy a Mi Mini PC-nek jelenleg egyetlen működő prototípusa van.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!