szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tulajdonképpen egy legyintéssel és egy kurta megállapítással intézi el a Microsoft azt a hírt, hogy sokkal kelendőbben a PS4-ek, mint az Xbox One-ok.

A napokban érkezett a hír, hogy az Xbox One-eladások messze a PS4 számai alatt vannak, több mint 40 millió darabbal több Sony-játékkonzolt értékesítettek tavaly. A Microsoft számára kissé kellemetlen értesülésre meglepően reagáltak Redmondban, annyit mondtak, hogy a közzétett számok pontatlanok.

A Variety becslése szerint egyébként a Microsoft 29,4 millió Xbox One konzolt értékesített a tavalyi év végéig, ugyanakkor a Sony 73,6 millió PS4-et adott el. Ezek a számok tehát pontatlanok a Microsoft szerint, azonban annyiban náluk sem pontosítottak, hogy ez mit is jelent: néhány ezer vagy néhány millió darabos eltérést, ami nagyon nem mindegy. Mindenesetre a Microsoftnál nem aggódnak túlzottan, sőt a szóvivőjük elmondta, hogy épp most jelentettek be egy rekordot, az Xbox Live havi aktív előfizetőinek száma 13 százalékkal nőtt, és jelenleg 59 millió felhasználójuk van.

A piackutatók a tavalyi összességében 103 milliós konzol eladásokhoz képest idén 130 millió egység értékesítésére számítanak, kérdés, most is olyan mértékben lemarad-e a Microsoft a Sony mögött, mint 2017-ben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Leesett egy mozgólépcsőről és meghalt egy kerekesszékes nő a reptéren, egymilliárd forintot fizethet a légitársaság

Leesett egy mozgólépcsőről és meghalt egy kerekesszékes nő a reptéren, egymilliárd forintot fizethet a légitársaság

Premier: Víg Mihály legendás dalát dolgozta fel Pátkai Rozina

Premier: Víg Mihály legendás dalát dolgozta fel Pátkai Rozina

Itt a teljesen megújult Mercedes C-osztály

Itt a teljesen megújult Mercedes C-osztály