szerző:
hvg.hu

Sokkal realisztikusabb módon, testközelből lesznek megtapasztalhatók akár a szélsőséges időjárási körülmények is a The Weather Channel műsoraiban, hála egy nemrég köttetett együttműködésnek, és a videojátékiparban már bevált Unreal Engine grafikus motornak.

A tévés időjárás bizony évtizedek óta ugyanarra a sémára épül: adott egy meteorológus és a kor előrehaladtával változó grafikai háttér, amely a különféle időjárási adatok megjelenítéséért felel. Csakhogy utóbbi a fontosabb paraméterek közlésénél többre nem igazán alkalmas, így például nem tudni, hogy egy érkező, például erőteljesebb havazás miket eredményez majd az utakon. Épp ezt a problémát hivatott áthidalni a The Weather Channel legújabb fejlesztése.

Az időjárás-előrejelzésekkel is foglalkozó csatorna mögötti cég nemrég partnerségre lépett a virtuális felvételek gyártásával foglalkozó The Future Grouppal, hogy sokkal realisztikusabb módon prezentálják a várható időjárási körülményeket. A videojátékokból is ismert motorral, az Unreal Engine-nel működő technológia 360 fokos videót használ és valós idejű adatok alapján kevert, úgynevezett vegyes valóságot állít össze a virtuális és a kiterjesztett valóságra támaszkodó felvételekből. Olyan látszatot keltve ezzel, mintha a stúdiót is elárasztotta volna a hirtelen lezúdult esőmennyiség.

©

Michael Potts, a csatornát tulajdonló The Weather Group alelnöke szerint az új technológia révén soha nem látott módon tudnak bemutatni a várható időjárással kapcsolatos prognózisokat, ezzel csaknem teljesen elmosva a számítógép által generált világ és a valóság közti, eddig nagyon is érzékelhető határokat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Reagált a szakértő a cigibiztossá lett Lázár János nagy tervére

Reagált a szakértő a cigibiztossá lett Lázár János nagy tervére

Hidegebb lesz és eshet is a hosszú hétvégén

Hidegebb lesz és eshet is a hosszú hétvégén

Sokkoló statisztika: háromszor gyorsabban nőttek a lakásárak a jövedelmeknél

Sokkoló statisztika: háromszor gyorsabban nőttek a lakásárak a jövedelmeknél

Ijesztő hangot rögzítettek az Antarktisz jegét vizsgáló tudósok

Ijesztő hangot rögzítettek az Antarktisz jegét vizsgáló tudósok

Visszatér a képernyőre az ország két kedvenc szakácsa

Visszatér a képernyőre az ország két kedvenc szakácsa

Ma egész Kanada be van szívva

Ma egész Kanada be van szívva