szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megbízható forrásból került fel egy érdekes koncepció kép a netre a Lenovo küszöbön álló telefonjáról.

Okostelefonokkal kapcsolatban nem feltétlenül a Lenovo név jut az eszünkbe, azonban ez hamarosan megváltozhat. Érkezik ugyanis a Lenovo Z5, és Chang Cheng, a vállalat egyik alelnöke egy izgalmas koncepcióképet osztott meg a Weibón. Nemcsak eredeti, hanem rendkívül reprezentatív is lehet az új készülék, a Lenovo Z5.

©

Cheng nem először utal egyébként a Z5-re, korábban azt osztotta meg a nyilvánossággal, hogy nagy lesz a telefon kijelzője a készüléktesthez képest netes követőit arra kérte, hogy tippeljék meg a képernyő-test arányt, és a lehetséges válaszok között a 95 százalék is szerepelt. Bár nem adja meg a megoldást, de feltételezhetjük, hogy nem véletlenül szerepel ez a szám a lehetőségek között. Csak összehasonlításképpen: az Essential PH-1-nél 84,9 százalékos ez az arány.

Pontosan még nem tudni, hogy mikor jelentik be a Z5-öt, bár nem kevesen vannak, akik – ugyancsak egy Wieibóra kikerült kép alapján – a június 14-et valószínűsítik.

©

A koncepciókép telefonjának nincsen kerete, ami azért felvet néhány kérdést. Például, hogy hol van a szelfikamera, illetve hol vannak az érzékelők? Mi a helyzet a hangszórókkal? Cheng egyébként 18 szabadalmaztatott technológiát említ a Z5-tel kapcsolatban, szóval lehet, hogy valójában azok adják majd meg a válaszokat ezekre a kérdésekre.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!