szerző:
hvg.hu

A Transport Layer Security (TLS) titkosítás legújabb verziójának köszönhetően a hackerek sokkal nehezebben tudják lehallgatni az internetes kommunikációt.

Valószínűleg sosem volt még annyira aktuális az internetes biztonság kérdése, mint amennyire azzá lett az elmúlt néhány évben. Az internetes kommunikációt eddig is titkosítási protokoll védte attól, hogy az abban "elhangzó" információk ne jussanak illetéktelen kezébe, mostantól azonban még biztonságosabbá válik az információ áramlása.

Az Internet Engineering Task Force nevű szervezet több évnyi fejlesztés után nemrég hagyta jóvá a Transport Layer Security itkosítási protokoll 1.3-as verzióját. Az új szabványnak köszönhetően nehezebb lesz az internetes kommunikáció lehallgatása.

A fejlesztésnek köszönhetően az eddigieknél gyorsabban létre jön a titkosított kapcsolat a szerver és a kliens között, így rövidebb ideig lesznek "védtelenek" a küldött adatok. Emellett több olyan titkosító algoritmust is kivettek a TLS 1.3-ból, ami a korábbi verzióban még benne volt, ám kiderült, hogy azok nem nyújtanak megfelelő védelmet. A hackerek emellett a titkosított adatfolyam visszafejtésére szolgáló kulcsokat sem tudják majd újra felhasználni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!