szerző:
hvg.hu

A tavaly bemutatkozott világháborús korszakot folytatva újfent a régi idők harcait veszi alapul az idén ötösként jegyzett Battlefield-játék. A nagysikerű FPS több téren is megújul, egyvalami azonban nem változik: ismét szanaszét robban minden.

A videojátékok iránt érdeklődők általában két dolog miatt várják a nyár közeledtét: egyfelől minden évben lemegy az ipar legfontosabb rendezvénye, a Los Angeles-i E3, másfelől bemutatkozik a két leghosszabb életúttal rendelkező FPS aktuális epizódja. A múlt héten lelepzett Call of Duty: Black Ops 4 után szerda éjjel a legújabb Battlefieldről is lehullt a lepel.

A londoni bemutatón elhangzottak szerint a sorozat folytatja a tavalyi Battlefield 1-gyel megkezdett útját és az idei rész is a világháborús közegre fókuszál, de ezúttal a második világégés fontosabb eseményei kerülnek terítékre. A DICE ígéretei szerint a cselekményt soha nem látott részletekkel és egzotikus helyszínekkel igyekeznek feldobni, ami így valóban újszerűnek hathat majd.

Az ugyancsak idén érkező új CoD-hoz képest eltérés, hogy a Battlefield V tartalmaz egyjátékos kampányt, így a két, nagyjából azonos költségért beszerezhető program közül egyedül a BF-hez jár majd sztorialapú körítés, a hosszabb idejű kikapcsolódást biztosító többjátékos mód mellett.

Ha már multi: visszatér a nagysikerű, grandiózus csatáknak teret adó Conquest, megint lesz Operations, de természetesen új kihívásokra is számíthatnak a rajongók. A kooperatív küldetéseket preferálóknak a Combined Arms nevű, egyszerre négy játékosnak lehetőséget kínáló móddal igyekeznek kedvezni, melyben az ellenséges vonalak között akciózva kell majd küldetéseket teljesíteni. Mindezt temérdek korabeli fegyverrel kiegészítve.

©

Újdonság a Fortifications névre keresztelt rendszer, mely révén épületek és lövészárkok lesznek építhetők. Hogy mindez pontosan mit takar, egyelőre csak találgatni lehet, a részletekről ugyanis nem esett szó. Nem úgy a katonákról: a Battlefield V fontos hozománya lesz a The Company, amellyel a korábbiakhoz képest is sokkal aprólékosabban szabhatjuk testre karakterünket, kezdve a külsőtől egészen a fegyverek küllemének megváltoztatásáig. A multiban választható négy kaszt (assault, support, scout és medic) megmarad, viszont mindegyiket tovább lehet majd fejleszteni.

Minthogy a Battlefield mindig is a realisztikus(hoz közeli) játékélményre épített, ez alól az új program sem lesz kivétel: minden eddiginél látványosabb robbantásokban lehet majd részünk, sőt. A fizika törvényeinek megfelelően a detonációt kísérő erőhatás karakterünket érezhetően hátrébb fogja lökni.

©

Ami a program talán legkritikusabb részét illeti: a fejlesztést végző DICE gyakorlatilag elkaszálta a Premium Pass néven hirdetett, korábban extrapénz fejében beszerezhető pályacsomagokat. Ezeket a különféle szezonokat hozó események útján teszik majd elérhetővé, ingyen.

Megjelenés október 19-én, de az EA Access fiókkal rendelkezők már korábban, október 11-én lecsaphatnak rá.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Gécs Dániel Tech

Itt az új Call of Duty: élje át a világháborús poklot, szabadítsa fel Európát

Mozifilmszerű átvezetőkkel és a rajongók által rég várt tematikával tért vissza a háborús játékok egyik legnépszerűbb darabja, amely számos kitérő után újra az emberiség történetének legsötétebb óráit veszi alapul. Szűnni nem akaró fegyverropogás kontinenseken át – ilyen lett az új Call of Duty.

Ilyen még nem volt, francia húsosok áradoznak a göndörszőrű magyar mangalicáról

Ilyen még nem volt, francia húsosok áradoznak a göndörszőrű magyar mangalicáról

Trump szerint mégsem átverés a klímaváltozás, de előbb-utóbb a folyamat magától visszafordul

Trump szerint mégsem átverés a klímaváltozás, de előbb-utóbb a folyamat magától visszafordul

Ez hogy nem lett gól?! Olyan hibát produkált a FIFA 19, hogy attól minden focirajongó őrjöngve törne ki – videó

Ez hogy nem lett gól?! Olyan hibát produkált a FIFA 19, hogy attól minden focirajongó őrjöngve törne ki – videó

Több politikus és polgármester is Hadházyval tüntet október 23-án

Több politikus és polgármester is Hadházyval tüntet október 23-án

Szavaznak a bajorok, döntő lehet Merkelnek

Szavaznak a bajorok, döntő lehet Merkelnek

Ön frissen, befőzve, lekvárként vagy folyékonyan szereti a magyar gyümölcsösök "mostohagyerekét"?

Ön frissen, befőzve, lekvárként vagy folyékonyan szereti a magyar gyümölcsösök "mostohagyerekét"?