szerző:
hvg.hu

Nem jelezték, nem adtak ki ezzel kapcsolatban semmit, egyszer csak bejelentették, hogy kész van. Ez a gyors története a Microsoft új, ingyenes játékának, amely a padlógáz szerelmeseinek kedvez, és amely egyre több országban válik letölthetővé. Ha Windows 10-et használ, hamarosan ön is megkaphatja.

Minden marketinges anyag, hirdetés és ezzel kapcsolatos reklám nélkül debütált – igaz, egyelőre csupán néhány országban – egy Microsoft gondozásában készült új, autóversenyzős játék, a Miami Streets.

A kimondottan Windows 10-es rendszerekre fejlesztett programot az Electric Square készítette, de lényegében teljes titokban: csak akkor szereztek róla tudomást a felhasználók, miután a Microsoft Store-ban is megjelent, addig pedig a létezéséről sem lehetett tudni. Arról meg aztán végképp nem, hogy a gyártó színfalai mögött épp játékfejlesztés zajlik.

©

A Microsoftnak egyébként nem ez az első autóversenyzős játéka, hiszen hozzájuk köthetők a nagysikerű Forza-termékek is. A Miami Streets viszont némileg más ütemtervet követ, a program ugyanis a könnyed autóversenyzést propagálja, a szó legszorosabb értelmében: nem szimulátorról és nem árkád kategóriába illő darabról van szó, hanem egy valóban egyszerű, kizárólag gáz/féktaposás kombinációjából álló programról. Az irányítást maga a játék végzi, a felhasználóknak csupán annyi a dolguk, hogy a megfelelő időben fékezzenek, illetve gázt adjanak. Egyszerűnek tűnik, de attól még lehet szórakoztató.

A Miami Streets a PC-s tábor mellett valószínűsíthetően a gyártó kompatibilis rendszerét használó Surface táblagépeken is használható lesz, és a hírek szerint ez lehet az első olyan újgenerációs Microsoft-játék, amelyet a cég Andromeda OS-t futtató, régóta pletykált tabletjére szánnak – a Windows Central legalábbis ezt valószínűsíti.

Hogy a szélesebb közönség számára mikor teszik kipróbálhatóvá, még nem tudni, de néhány, tőlünk távolabbra eső országban élők már letölthetik a programot. Megkerestük az ügyben a Microsoft hazai képviseletét, ám egyelőre ők sem rendelkeznek több információval. Azt ígérték, amint kiderül valami az ingyenes játék hazai elérhetőségéről, jelezni fogják felénk.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A hármasok és a nyolcasok futottak be a hatos lottón

A hármasok és a nyolcasok futottak be a hatos lottón

Visszatérítést kapnak az autópályadíjból a keményen dolgozó kisemberek a franciáknál

Visszatérítést kapnak az autópályadíjból a keményen dolgozó kisemberek a franciáknál

Antonio Banderas is búcsúzik Andy Vajnától

Antonio Banderas is búcsúzik Andy Vajnától

Sorra törlik a videókat a YouTube egyik legrégibb és legjobban pörgő csatornájáról

Sorra törlik a videókat a YouTube egyik legrégibb és legjobban pörgő csatornájáról

“56 befolyásolta az egész életemet" – így készült Andy Vajna személyes mozifilmje

“56 befolyásolta az egész életemet" – így készült Andy Vajna személyes mozifilmje

Záporoznak a pompás mémek a 10 éves kihívásról – íme a legjobbak

Záporoznak a pompás mémek a 10 éves kihívásról – íme a legjobbak