szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem jelezték, nem adtak ki ezzel kapcsolatban semmit, egyszer csak bejelentették, hogy kész van. Ez a gyors története a Microsoft új, ingyenes játékának, amely a padlógáz szerelmeseinek kedvez, és amely egyre több országban válik letölthetővé. Ha Windows 10-et használ, hamarosan ön is megkaphatja.

Minden marketinges anyag, hirdetés és ezzel kapcsolatos reklám nélkül debütált – igaz, egyelőre csupán néhány országban – egy Microsoft gondozásában készült új, autóversenyzős játék, a Miami Streets.

A kimondottan Windows 10-es rendszerekre fejlesztett programot az Electric Square készítette, de lényegében teljes titokban: csak akkor szereztek róla tudomást a felhasználók, miután a Microsoft Store-ban is megjelent, addig pedig a létezéséről sem lehetett tudni. Arról meg aztán végképp nem, hogy a gyártó színfalai mögött épp játékfejlesztés zajlik.

©

A Microsoftnak egyébként nem ez az első autóversenyzős játéka, hiszen hozzájuk köthetők a nagysikerű Forza-termékek is. A Miami Streets viszont némileg más ütemtervet követ, a program ugyanis a könnyed autóversenyzést propagálja, a szó legszorosabb értelmében: nem szimulátorról és nem árkád kategóriába illő darabról van szó, hanem egy valóban egyszerű, kizárólag gáz/féktaposás kombinációjából álló programról. Az irányítást maga a játék végzi, a felhasználóknak csupán annyi a dolguk, hogy a megfelelő időben fékezzenek, illetve gázt adjanak. Egyszerűnek tűnik, de attól még lehet szórakoztató.

A Miami Streets a PC-s tábor mellett valószínűsíthetően a gyártó kompatibilis rendszerét használó Surface táblagépeken is használható lesz, és a hírek szerint ez lehet az első olyan újgenerációs Microsoft-játék, amelyet a cég Andromeda OS-t futtató, régóta pletykált tabletjére szánnak – a Windows Central legalábbis ezt valószínűsíti.

Hogy a szélesebb közönség számára mikor teszik kipróbálhatóvá, még nem tudni, de néhány, tőlünk távolabbra eső országban élők már letölthetik a programot. Megkerestük az ügyben a Microsoft hazai képviseletét, ám egyelőre ők sem rendelkeznek több információval. Azt ígérték, amint kiderül valami az ingyenes játék hazai elérhetőségéről, jelezni fogják felénk.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ha így haladunk, a digitális világ reformálja meg az egészségügyet

Ha így haladunk, a digitális világ reformálja meg az egészségügyet

Fekete-Győr András: Szájer botránya a Fidesz teljes erkölcsi csődje

Fekete-Győr András: Szájer botránya a Fidesz teljes erkölcsi csődje

Egy háziorvos és egy főnővér is meghalt koronavírusban

Egy háziorvos és egy főnővér is meghalt koronavírusban