szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megérkezett 2018 új emoji-csapata, sok vörös hajú fejecskével. Immár közel 3000 jelből lehet válogatni.

A Unicode Consortium kiadta az év új emojijait – a listát egyébként már februárban megismerhettük. Az Emoji 11.0-val 157 új jel érkezett, így már 2823 emojival fejezhetjük ki érzelmeinket, gondolatainkat, még akkor is, ha a legtöbben csak a szomorú és vidám fejecskéket használják közülük.

Az utolsó, 2017-es emoji-kiadás még az Emoji 5.0 nevet kapta, azaz logikusan az Emoji 6.0 következne, azonban a Unicode Consortium egységesíteni akarta a Unicode és az Emoji számozását, azért igazodik ez utóbbi az előbbihez.

©

2018-ban már a vörös hajúak is képviselve vannak, de a göndör hajúak, az őszek, sőt a kopaszok is megtalálják a rájuk jellemző fejecskéket. Érkezett egy sor új állat (kenguru, hattyú, tücsök, láma), tudományos szimbólumok (DNS, Petri-csésze), ételek (pl. minitorta). Azt hihetnénk, immár mindennek van szimbóluma, de nem: már készülnek ugyanis 2019 emojijai, ezek között búvárfelszerelés, vakvezető kutya, sőt vidra is lesz.

A 2018-as új emojik az év második felében érkeznek meg az okostelefonokra.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!