szerző:
hvg.hu

A launcher alkalmazásokat kedvelők alighanem imádni fogják a Microsoft saját megoldását, mely csemeténk online nyomon követését segíti. De más szempontból is hasznos: láthatóvá teszi, milyen alkalmazásokat és meddig nyomogatott a telefon használója.

Az Android legnagyobb előnyét nem kell bemutatni, hiszen mindenki tudja, mekkora személyre szabhatóságot kínál felhasználóinak. Utóbbi jóságot számos app igyekszik kihasználni, ilyenek a különféle launcher programok is, melyek abban segítenek, hogy egy kicsit könnyebben/egyszerűbben, de mindenképp gyorsabban lehessen használni a telefont. Különösen, ha sok alkalmazás van rajta.

A Microsoft is készített korábban ilyet, most pedig igen érdekes és hasznos funkciókkal fejlesztette azt: az ingyenes kis program immár arra is lehetőséget ad, hogy követni tudjuk vele a családtagok minden lépését, például, hogy merre csatangol a gyermek, hova megy, amikor elmegy hazulról.

A funkcióhoz csupán egy Microsoft-fiókra van szükség. Ha valaki Windows 10-et használ, esetleg van otthon Xbox, bizonyára rendelkezik ilyen hozzáféréssel, de akkor sincs gond, ha nem, hiszen ezek nélkül is működik, a regisztráció ráadásul ingyenes. A szülői felügyeletet a Microsoft az Edge böngészőkre már kiterjesztette, mobilokon viszont nem működött – egészen mostanáig.

A launcher emellett a feltelepített alkalmazásokat is "figyeli", de nem úgy, ahogy elsőre gondolnánk: azt nézi, melyiket és mennyi ideig használta a telefon tulajdonosa, amely így hatásos eszköz lehet az esetleges függőségek kezelésekor. Például akkor, ha túl sokat facebookozik a gyerek, szülőként pedig szeretnék visszajelzést kapni annak időtartalmáról. Fontos: mivel az app még bőven fejlesztés alatt áll, előfordulhatnak kisebb hibák, de ettől függetlenül már most is letölthető.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ön dönt, de már nem sokáig: viszik, vagy vezet?

Ön dönt, de már nem sokáig: viszik, vagy vezet?

Meghan Markle gyereket vár

Meghan Markle gyereket vár

A Kétfarkú megörökítette a rendőrség Baskyt kereső levelét, de nem akárhogy

A Kétfarkú megörökítette a rendőrség Baskyt kereső levelét, de nem akárhogy

Egy Lamborghinivel kergetőzik a motoros és ahogyan lenni szokott, jön az a bizonyos hiba - videó

Egy Lamborghinivel kergetőzik a motoros és ahogyan lenni szokott, jön az a bizonyos hiba - videó

Óriási disznó csatangolt a kaliforniai város utcáin, a rendőrök zseniálisan reagáltak

Óriási disznó csatangolt a kaliforniai város utcáin, a rendőrök zseniálisan reagáltak

Eltűnt a netről az ukrajnai „magyar-lista”

Eltűnt a netről az ukrajnai „magyar-lista”