szerző:
hvg.hu

Feltörték a neves családfa-kutató oldalt: több mint 90 millió felhasználó adatai kerültek veszélybe.

A MyHeritage oldal elismerte, hogy meghackelték, felhasználói adatok kerültek ki a netre. Ezen az oldalon a felhasználók egy hatalmas családtörténeti adatbázisból meríthetnek, felépíthetik saját családfájukat, felfedezhetik történetüket.

Az izraeli székhelyű cég most egy blogbejegyzésben jelentette be, hogy egy – nem megnevezett – biztonsági kutató ráakadt egy fájlra az oldal 92,2 millió felhasználójának hozzáférési adataival, e-mail-címekkel, hashelt jelszavakkal. Az adatlopás a 2017. október 26-ig bejelentkezetteket érinti.

Ezzel együtt a cég azt is állítja, egyelőre nincsen bizonyíték arra, hogy bárki visszaélt volna az adatokkal, illetve hogy az egyes felhasználókhoz tartozó DNS- és fizetési adatok nem érintettek. Azonban valamennyi felhasználójuknak javasolják, hogy változtassák meg a jelszavukat. A vállalat egyébként tájékoztatta az esetről az illetékes hatóságokat, beleértve az európaiakat is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!