szerző:
hvg.hu

Második okostelefonként ajánlják olcsósága, ellenállósága, remek specifikációi miatt az alábbi eszközt. Gyűlik is rá szépen a pénz a Kickstarteren.

Ötvenezer dollárt szerettek volna összegyűjteni a kickstarteres előrendelésekből a Unihertz Atom nevű telefon ötletgazdái. Ez mindössze hatvan másodperc alatt sikerült is nekik, sőt már a célul kitűzött összeg sokszorosa is a rendelkezésre áll.

©

De mire ez a nagy érdeklődés? Nos, a világ legkisebb, de igen ellenálló 4G okostelefonjáról van szó. A tavalyi Unihertz Jelly utódja mindössze 96 x 45 x 18 mm-es, és csak 2,4”-es a (Gorilla Glasszal borított) kijelzője. Az NFC-képes eszköz leginkább egy második telefonként funkcionálhat, főleg, ha a tulajdonosa olyan helyen jár, ahol féltené drága készülékét.

©

Ezzel együtt a Unihertz Atom specifikációi sem lebecsülendőek: nyolcmagos ARM Cortex-A 53 processzor, 4 GB RAM és 64 GB belső tárhely. IP68 minősítést is kapott, emellett ujjlenyomat-olvasója is van. Az akkuja ugyan csak 2000 mAh-s, azonban ez kellően nagy egy ilyen kistestű telefonhoz. Hátul egy 16 MP-es, elöl pedig egy 8 MP-es kamera van rajta. A készülék az Android 8.1 Oreót futtatja.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!