szerző:
hvg.hu

Az E3-as expón főleg inkább szoftverekről esik szó, de az Xbox illetékes divíziójának vezetője most kivételt tett és azt is elárulta, hogy már javában készülnek a vállalat újgenerációs konzoljai.

Elstartolt az év legfontosabb szakrendezvénye, a Los Angeles-i E3, ahol minden videojátékban érdekelt vállalat tart valamilyen sajtótájékoztatót, legyen szó új fejlesztésekről, ötletekről, de tulajdonképpen bármiről, ami kapcsolódik az egész héten át tartó showhoz.

Az expón természetesen a Microsoft és az Xboxot képviselő teljes szakgárda ott van. A hazai idő szerint vasárnap éjjel zajlott eseményükön Phil Spencer, a cég videojátékokkal foglalkozó részlegének vezetője nem csupán szoftverekről ejtett szót, hanem sejtelmes bejelentést tett azzal kapcsolatban is, hogy készülnek a következő generációs Xboxok. Spencer pontosan így, többesszámban fogalmazott, ami rögvest be is indította a találgatásokat.

Egyes hírek szerint a konzolfőnök nem véletlenül mondta, amit mondott, a cég ugyanis várhatóan két új eszközzel jelentkezik majd, egy drágább, az aktuális trendeknek megfelelővel, és egy hardverben némileg gyengébb, de így árban valószínűleg vonzóbbnak tűnő modellel. A részletekről nem esett szó.

©

Spencer a The Verge tudósítása alapján egyúttal megerősítette azokat a pletykákat, amelyek szerint a Microsoft jó ideje azon ügyködik, hogy a különféle konzolcímek streamelés útján is játszhatók legyenek, független attól, milyen eszköz van az ember kezében. A konkurens Sony viszonylag régóta rendelkezik ilyen szolgáltatással saját platformján, igaz, a PlayStation Nownak nevezett funkcióról eddig nem igazán érkezett olyan hír, amely szerint kitüntetett figyelem övezné az ottani felhasználók részéről.

Spencer végül azzal zárta a panelt, hogy az Xbox rendszerkompatibilitásának régebbi játékokra való kiterjesztése nem csupán múló hóbort számukra, vagyis bizonyára más programokat is bevonnak majd a támogatottak közé, tartalom terén pedig nem csupán új címek megjelentetésével kívánnak előrébb jutni: nemrég felvásároltak négy kisebb stúdiót, köztük a félmillió ember által imádott, depressziós rémálmokra építő videojátékot fejlesztő Ninja Theoryt is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Játszótéren szaladgáló patkányokra panaszkodnak a IX. kerületi lakók

Játszótéren szaladgáló patkányokra panaszkodnak a IX. kerületi lakók

Hogyan lehetünk jobbak a munkánkban?

Hogyan lehetünk jobbak a munkánkban?

Nemcsak a nagyágyúknál van kartellezés, csúf bukás készül a francia sonkásoknál

Nemcsak a nagyágyúknál van kartellezés, csúf bukás készül a francia sonkásoknál

Elhunyt Wim Kok volt holland miniszterelnök

Elhunyt Wim Kok volt holland miniszterelnök

Jogsi nélkül, részegen, bekábítózva csapódott a fának autójával

Jogsi nélkül, részegen, bekábítózva csapódott a fának autójával

Otthagyja az Operettszínházat Veréb Tamás

Otthagyja az Operettszínházat Veréb Tamás