szerző:
hvg.hu

A posztapokaliptikus világban játszódó The Last of Us első része is brutális hullámvasút volt, a folytatásban azonban a korábbiaknál is sokkal drámaibb eseményekre készülhetnek a játékosok. Mutatjuk a PlayStation egyik legütősebb címének folytatásából készült első gameplay videót.

Ha van játék, amely eldöntheti a konzolvásárlás kérdését, a Naughty Dog gondozásában készült The Last of Us egészen biztosan az. A posztapokaliptikus, zombikkal és különféle teretményekkel teli világba kalauzoló, erős karakterdrámával operáló játék az egyik legütősebb program a konzolra írt tartalmakat is osztályozó Metacritic oldala, valamint számos szaklap véleménye szerint.

A 95 százalékos értékelésen álló túlélőhorror hivatalosan 2013-ban látta meg a napvilágot még a harmadik generációs PlayStationön, de kis idő elteltével PS4-re is elkészítette a fejlesztését végző Naughty Dog. A játék érzelmi mélységét, a valósághoz nagyon közeli harcjeleneteit világszerte dicsérték. A programban Ellie és Joel kalandjainak részese lesz a játékos, aki kettejüket irányítva igyekszik túlélni egy mára könyörtelenséggel teli világban.

A második, hivatalosan Part II-re keresztelt epizódról már korábban is jelentek meg hírek, de konkrétumokat csak a tavaly októberi Paris Games Week során tárt a nyilvánosság elé a kiadó. Akkor egy rövid, ám igazán döbbenetes videót mutattak be, a jelenleg is zajló E3 apropóján pedig kijött az első gameplay.

A több mint tízpercnyi új anyagot tartalmazó felvételen az időközben nagykorúvá érett Ellie-t egy boldogabb pillanatában láthatjuk, egy gyors váltás után azonban felpörögnek az események, hősünk pedig kénytelen menekülőre fogni – és közben válogatott módon igyekszik redukálni a világban előforduló gonosztevők számát.

Néhány hardcore rajongó szerint nem véletlenül vágta meg így a látottakat a Naughty Dog. Könnyen lehet, hogy a felvételen szereplő barátnővel történik valami, a lány pedig nem menekül, épp ellenkezőleg: ő üldöz másokat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Összefogott a Greenpeace és a Radiohead énekese – videó

Összefogott a Greenpeace és a Radiohead énekese – videó

Valamire készülnek Mészárosék, felfüggesztették az Opus és a Konzum kereskedését

Valamire készülnek Mészárosék, felfüggesztették az Opus és a Konzum kereskedését

Verhofstadt szerint Orbánt csak a magyar szavazók állíthatják meg

Verhofstadt szerint Orbánt csak a magyar szavazók állíthatják meg

Érdekes ötlet: a világ legismertebb szobrai promózzák a Samsung mosógépét

Érdekes ötlet: a világ legismertebb szobrai promózzák a Samsung mosógépét

Folytatódott a jobbikos Sneider Tamás fiai ellen indult büntetőeljárás

Folytatódott a jobbikos Sneider Tamás fiai ellen indult büntetőeljárás

Valami történt a Wellhello-körül: többen távoztak a zenekarból

Valami történt a Wellhello-körül: többen távoztak a zenekarból