szerző:
hvg.hu

Az Oracle nyilvánosan elérhetővé tette Internet Intelligence Map nevű szolgáltatását, amelynek segítségével a felhasználók egyszerű, grafikus módon követhetik az internet állapotát és betekintést nyerhetnek olyan események hatásába, mint a természeti katasztrófák vagy az államilag elrendelt beavatkozások.

Az Oracle több mint egy évtizede állította fel Internet Intelligence csapatát, amely a hálózati átjárásokat szabályzó protokoll eltérítésétől kezdve a tengeralattjárók okozta kábelszakadásokig rendszeresen közöl adatokat és elemzéseket az internet állapotáról. A vállalat most mindenki számára elérhetővé tette a főbb mutatókat az Internet Intelligence Map szolgáltatásában. Az Oracle szerint térképük rendelkezik a világ egyik legátfogóbb internetes teljesítményadat-készletével, valamint az évekre visszamenő kutatások és elemzések segítségével az internet működésével kapcsolatos információk fontos forrását is jelenti.

©

Az Oracle Internet Intelligence Map ide kattintva érhető el.

Az ingyenes internetes térkép a hálózat stabil működéséhez nélkülözhetetlen elemek figyelése – nyomkövetések, valamint a Border Gateway Protocol (BGP) és címkiosztással kapcsolatos DNS-kérések – alapján országokra lebontott kapcsolódási statisztikákat nyújt, egyetlen kezelőfelületen. Az internetkapcsolat ezen három dimenziójának bemutatásával párhuzamosan a felhasználók megvizsgálhatják egy incidens internetkapcsolatokra gyakorolt globális hatását.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!