szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Már a kezdet is bíztató volt, és azóta nincs megállás: mindössze három hónap alatt 100 millió dollárnyi bevételt termelt egy iOS-es játék.

A leggyorsabban, legtöbb pénzt hozó mobiljátékok közé került az Epic Games Fortnite nevű lövöldözős játéka, amelynek remek indulásáról mi is beszámoltunk.

A Sensor Tower legutóbbi jelentése szerint a játék március közepén elindult iOS-es változata 90 nap alatt már 100 millió dollárt (azaz nagyjából 28 milliárd forintnak megfelelő összeget) termelt, ami persze nemcsak a fejlesztőknek/kiadónak jöhet jól, hanem az Apple-nek, mivel 30 százalék az ő markát üti. Egyébként már a kezdet is biztató volt: a játék az első hónapban több mint 25 millió dollárt hozott, 45 nap után 50 millió dollár volt a bevétele, és a mostani eredményekből úgy tűnik, nem tört meg a lendület. Mi lesz itt még, ha majd – nemsokára – az androidos változat is piacra kerül?

Ezekre a játékokra költöttek a legtöbbet 90 nap alatt iOS-en
©

A Fortnite eredményében külön kiemelendő, hogy a megvásárolható játék-kiegészítőknek (maga a játék ugyanis ingyen letölthető) semmi közük a játékmenethez, csupán kozmetikai, dizájnbeli tuningolásokról van szó. A megtermelt pénzben listavezető Clash Royale esetében viszont az elköltött pluszpénzek a játékos esélyeit növelik.

A Fortnite egyébként nemcsak iPhone-okon, iPadeken hódít, konzolos változata csak márciusban 233 millió dollárt hozott, s ezzel minden idők legsikeresebb konzoljátékává vált.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lövések dördültek a Fehér Háznál, Trumpot kivitték a sajtótájékoztatóról

Lövések dördültek a Fehér Háznál, Trumpot kivitték a sajtótájékoztatóról

Munkásszállás, albérleti támogatás, üzleti utazás: milyen költséget jelent a munkavállaló lakhatása?

Munkásszállás, albérleti támogatás, üzleti utazás: milyen költséget jelent a munkavállaló lakhatása?

Meghalt Marschall Péter tévés producer

Meghalt Marschall Péter tévés producer