szerző:
hvg.hu

Már a kezdet is bíztató volt, és azóta nincs megállás: mindössze három hónap alatt 100 millió dollárnyi bevételt termelt egy iOS-es játék.

A leggyorsabban, legtöbb pénzt hozó mobiljátékok közé került az Epic Games Fortnite nevű lövöldözős játéka, amelynek remek indulásáról mi is beszámoltunk.

A Sensor Tower legutóbbi jelentése szerint a játék március közepén elindult iOS-es változata 90 nap alatt már 100 millió dollárt (azaz nagyjából 28 milliárd forintnak megfelelő összeget) termelt, ami persze nemcsak a fejlesztőknek/kiadónak jöhet jól, hanem az Apple-nek, mivel 30 százalék az ő markát üti. Egyébként már a kezdet is biztató volt: a játék az első hónapban több mint 25 millió dollárt hozott, 45 nap után 50 millió dollár volt a bevétele, és a mostani eredményekből úgy tűnik, nem tört meg a lendület. Mi lesz itt még, ha majd – nemsokára – az androidos változat is piacra kerül?

Ezekre a játékokra költöttek a legtöbbet 90 nap alatt iOS-en
©

A Fortnite eredményében külön kiemelendő, hogy a megvásárolható játék-kiegészítőknek (maga a játék ugyanis ingyen letölthető) semmi közük a játékmenethez, csupán kozmetikai, dizájnbeli tuningolásokról van szó. A megtermelt pénzben listavezető Clash Royale esetében viszont az elköltött pluszpénzek a játékos esélyeit növelik.

A Fortnite egyébként nemcsak iPhone-okon, iPadeken hódít, konzolos változata csak márciusban 233 millió dollárt hozott, s ezzel minden idők legsikeresebb konzoljátékává vált.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!