szerző:
hvg.hu

Úgy tűnik, megunta a viszonylagos egyhangúságot az Apple, és elkezd játszani a színekkel idei iPhone-modelljeinél.

Igazán színes lesz az idei iPhone-kínálat, ha bebizonyosodnak Ming-Chi Kuo jóslatai, amelyeket a 9to5Mac idéz. Ezek szerint a 6,5”-es, OLED-kijelzős modell feketében, fehérben és egy új arany színben fog megjelenni, az olcsóbb, LCD-kijelzős iPhone pedig szürkében, fehérben, kékben, pirosban és narancssárgában. (Persze volt már próbálkozása a színekkel az Apple-nek, emlékezzünk csak az iPhone 5C-re, de az egy kifejezetten olcsó eszköz volt, nem az éves „nagy bejelentés” része.)

A 9to5Mac koncepcióképe a feltételezett színek alapján
©

Az, hogy lesz arany színű iPhone, nem meglepő, korábban ugyanis már megjelentek róla fotók az FCC (amerikai szövetségi távközlési bizottság) oldalán. A piros szín sem újdonság, az Apple, a HIV és AIDS elleni harc támogatására, már évek óta megjelenteti egyes modelljei piros színű változatát – (Product)RED –, azonban ezt mindig pár hónappal az adott telefontípus megjelenése után teszi. A tavaly bejelentett iPhone 8-nak például idén tavasszal jelent meg a vörös színű változata. Annál nagyobb meglepetés viszont a kék, illetve a narancssárga színű iPhone.

Jelenleg úgy tudni, hogy három új iPhone-nal rukkol ki ősszel az Apple. Az „iPhone X Plusnak” 6,5”-es OLED-kijelzője lesz, és két SIM kerülhet bele. Az ára ezer dollár körüli lehet, akárcsak a tavalyi iPhone X-é. Lesz egy 6,1”-es LCD-kijelzős iPhone (700 dollár körüli összeget kérhetnek érte), amely várhatóan megkapja majd a Face ID-t, viszont néhány prémium jellemző (pl. 3D Touch, duplakamera) hiányozhat róla. Végül jöhet az iPhone X 5,8”-es továbbfejlesztett változata is, 900 dollár körüli áron.

Ha értesülni szeretne az új iPhone-okkal kapcsolatos friss hírekről, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!