szerző:
hvg.hu

Beáll a sorba a BlackBerry is: állítólag olyan csúcstelefonnal rukkol ki még ezen a nyáron, amelyik nem a szokott BlackBerry-készülékekre, hanem a manapság divatos telefonokra hajaz. A mostani hírek szerint viszont csak a világ egy adott régiójában értékesítenék.

Régóta várnak már a BlackBerry-rajongók egy igazi BB-csúcstelefonra, s könnyen lehet, hogy ez a nyár végre ezt is elhozza. Már tavaly óta hallani a BlackBerry Ghostról és annak Pro változatáról, s egyre szaporodnak róla a részletek.

Legutóbb a nagy kiszivárogtató, Evan Blass kürtölte világgá, hogy 4000 mAh-s akkumulátor kerülne ebbe a telefonba, ilyen erős aksi még sosem volt BB-készülékben, s igen nagynak számít az egyéb csúcstelefonok között is. Ráadásul mivel várhatóan Qualcomm Snapdragon chipkészlet dolgozik majd benne, az energiafogyasztás is alacsony lehet, így a készülék tulajdonosának nem kellene aggódnia a gyors lemerülés miatt.

©

Arról is hallani, hogy a Ghoston nem lenne fizikai billentyűzet, és a BlackBerry első 18:9 (2:1) képarányú telefonja lenne, igen keskeny, fémből készült kerettel. A bekapcsológomb és a hangerő-szabályozó a telefon oldalán lenne, a frontoldal aljáról pedig nem hiányozhatna a márkanév. Továbbfejlesztett duplakamera kerülne a telefon hátoldalára, optikai zoommal megfelelő teljesítménnyel gyengébb fényviszonyok között is. Jelenleg úgy tudni, a telefont csak Indiában árulnák. Úgy tudni, hogy ezúttal a BlackBerry márkanevet az Optiemus Infracom licenceli.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!