szerző:
hvg.hu

Péntek 13-a helyett már kedden lerántotta a leplet a Microsoft új (és olcsóbb) Surface-ről. Kiderült, a korábban kiszivárgott pletykák igazak voltak.

Ezen a héten pénteken, azaz július 13-án mutathatja be a Microsoft az új Surface-t – állították a redditen. Mindez jól példázza, miért érdemes mindig fenntartásokkal kezelni az iparági pletykákat (még akkor is, ha végül kiderül, hogy igazak voltak), az új eszközre ugyanis nem kellett péntekig várni: kedden végre lerántották a leplet az új eszközről. Lehet, hogy a Microsoftnál mégis csak babonásak?

A várható megjelenési idővel párhuzamosan egyébként a specifikációkról is megindult a találgatás, ez utóbbi esetében azonban már jóval pontosabbak voltak a pletykák. Az elsősorban az oktatási szektort célzó gép valamivel több mint 520 gramm lett, amit egy 10 colos, 1800 x 1200 pixeles kijelzővel szereltek fel.

Teljesítmény tekintetében a most bemutatkozó Surface Go gyengébb, mint a Surface Pro. A lelkét egy Pentium Gold 4415Y processzor jelenti, amihez 4 vagy 8 GB RAM, valamint 64 GB eMMC vagy 128 GB SSD tárhely társul. A készülékkel egyelőre csak wifin keresztül lehet netezni, de a Microsoft ígérete szerint még idén érkezik az LTE-képes változat is.

Az új Surface ára 399 dollártól (körülbelül 110 ezer forinttól) indul, a 8 GB RAM-mal és 128 GB tárhellyel érkező változat pedig 549 dollárba (kb. 153 ezer forint) kerül. A gépeken Windows S fut, ami azt is jelenti, hogy Edge böngészővel lehet használni, de ott lesz rajta a Windows Store is. A felhasználók ugyanakkor bármikor válthatnak a Windows 10-re (más kérdés, hogy az eszköz mennyire bírja majd a pluszterhelést).

A készülékekhez további 35 dollárért (kb. 10 ezer forint) vezeték nélküli egér, 99 dollárért (kb. 27 ezer forint) billentyűzet, szintén 99 dollárért (kb. 27 ezer forint) pedig Surface Pen is rendelhető.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Átment a közigazgatási bíróságokról szóló javaslat

Átment a közigazgatási bíróságokról szóló javaslat

Papíron még Vona a Jobbik elnöke

Papíron még Vona a Jobbik elnöke

„Rabszolgatörvény”: a Jobbik lezárta a Pénzügyminisztérium bejáratát

„Rabszolgatörvény”: a Jobbik lezárta a Pénzügyminisztérium bejáratát

Dobó Kata Kölcsönlakásában mindenki a szexre hajt

Dobó Kata Kölcsönlakásában mindenki a szexre hajt

Szomorú a CEU miatt az amerikai nagykövet, de ez az ügy nem vezethet szakításhoz

Szomorú a CEU miatt az amerikai nagykövet, de ez az ügy nem vezethet szakításhoz

Orbán egykori tanácsadója arról beszél, hogyan kell nekimenni egy ilyen rendszernek

Orbán egykori tanácsadója arról beszél, hogyan kell nekimenni egy ilyen rendszernek