szerző:
hvg.hu

Jó ideig nem maradunk még a Mate szériához tartozó mobilok nélkül egy most megjelent dokumentumot látva, amely magától a Huaweitől származik.

Ha valaki azt hitte volna, hogy a 10-es lesz a Mate széria utolsó darabja, téved, és ezt most a Huawei napokban tett lépése is igazolni látszik: a gyártó ugyanis levédette a készüléktípus még meg sem jelent, de már valószínűleg javában készülő változatának nevét.

Eszerint az új mobil Mate 20 néven lesz majd elérhető, de nem ez az egyetlen kiolvasható érdekesség a holland Mobielkopen által is bemutatott dokumentumból. Az ott írtak szerint a Huawei nemhogy nem akarja elengedni ezt a típust, meglepően hosszú ideig tervez vele. Legalábbis ez tűnik ki abból, hogy az új készülékekre vonatkozó sorszámozás egészen a Mate 90-ig szól.

©

A Mate 20 ráadásul más miatt is figyelemre méltó darabnak ígérkezik. Ahogy a the bell nevű kínai hírportál valószínűsíti, ez a mobil lehet majd az új generáció méretbajnoka, miután egy óriási, 6,9 colos képernyőt szerelhetnek bele. A típust illetően viszont komoly változás van kilátásban, ugyanis AMOLED helyett a Samsung Display nevű megoldásával szemeznek a Huaweinél. A méret azért sem mellékes, mert ezzel a Note9-et, de még az Apple készülő új iPhone-ját is beelőznék, hiszen annak "csak" 6,46-os képernyőt jósolnak.

Miután a képernyővel kapcsolatos megrendeléseket már korábban leadta a gyártó, valószínűsíthető, hogy a Huawei követi az eddig megszokott ütemtervet, és a készüléket még idén bemutatják. Legrosszabb esetben viszont az is lehet, hogy egészen a jövő év elejéig kell várni a leleplezésre.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Végleg bezár a Heineken martfűi gyára

Végleg bezár a Heineken martfűi gyára

Seszták Miklós köréhez kerülhet az utolsó kaszinó

Seszták Miklós köréhez kerülhet az utolsó kaszinó

800 millió eurós bírságot kapott az Audi

800 millió eurós bírságot kapott az Audi

El tudja képzelni, hogy Alan Rickman legyen a hősszerelmes Hugh Grant helyett?

El tudja képzelni, hogy Alan Rickman legyen a hősszerelmes Hugh Grant helyett?

Tudja, hogy melyik a világ legtisztább országa? Mégis szenved a klímaváltozástól

Tudja, hogy melyik a világ legtisztább országa? Mégis szenved a klímaváltozástól

Korrupciókutató Központ: egyre több a gyanús közbeszerzés

Korrupciókutató Központ: egyre több a gyanús közbeszerzés