szerző:
hvg.hu

Óriási tisztogatásba kezdett a Twitter, hogy eltávolítsa oldaláról a hamis fiókokat. Ez a művelet még a saját fiókját és első emberét is érintette.

Jack Dorsey, a Twitter vezérigazgatója több mint 200 ezer követőjét elvesztette a nagy Twitter-tisztogatás következtében. A Twitter a napokban kezdte el az említett műveletet, több, gyanús viselkedésű „zárolt” fiókot törölt, amelyekről feltételezhető volt, hogy kamu követőket fognak össze. Az ilyen követők nagy problémát jelentenek többek között a reklámipar számára, hiszen a marketingeseket megtévesztheti a hirdetési kampány „sikere”, és valójában nem létező digitális közönségre pazarolják a pénzt – írja a CNBC. Talán megnyugtatja őket a mostani akció, amely – magyarázza Vijaya Gadde, a Twitter biztonságért felelős vezetője egy blogposztban – kifejezetten a követőkre összpontosít, mivel ez a Twitter szolgáltatásainak leglátványosabb funkciója, és gyakran kapcsolódik a fiók hitelességéhez.

A Twitter a pontosság és az átláthatóság jegyében kezdte meg a tisztogatást, és ennek eredményéről számolt be – stílszerűen – egy tweetben a már említett Jack Dorsay. A SocialBlade elemző oldal számszerűsített is egy éppen aktuális állapotot: 226 354 követőt veszített el a vezérigazgató. Azonban nem ő volt az egyetlen. A legnagyobb vesztesnek a Twitter saját fiókja (@Twitter) tűnik, több mint 7,7 milliós (követő)veszteséggel.

©

A YouTube 2,03 millió követőt vesztett, Barack Obama 2,36 milliót, a Twitter legellentmondásosabb főfelhasználója, Donald Trump pedig 340 ezer követőt. A popsztárok sem úszták meg: Justin Bieber 2,7 millió követővel, Katy Perry 2,8 millió követővel, Rihanna 2 millió követővel, Lady Gaga 2,5 millió követővel, Taylor Swift pedig 2,3 millió követővel lett szegényebb. A 100 legjobban követett fiók átlagosan 2 százaléknyi követőt veszített.

Ezek a számok ugyan sokkolóak, de a Twitter szerint a legtöbb felhasználó nem fog változást észlelni, egy átlagos fiók legfeljebb négy követőt veszít. Viszont a szolgáltató azt is hozzátette, hogy egy folyamatról van szó, így a számok valószínűleg tovább esnek majd, és a tisztogatás végére átlagban hat százalékkal esik majd a követők száma.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Most érdemes bedobni azt a pokrócot, ami jól jön majd, ha elakadunk télen

Most érdemes bedobni azt a pokrócot, ami jól jön majd, ha elakadunk télen

Orbán maradna a Néppártban, de nem fog megváltozni

Orbán maradna a Néppártban, de nem fog megváltozni

Kancsal lehetett Leonardo da Vinci

Kancsal lehetett Leonardo da Vinci

Átadták a világ leghosszabb tengeri hídját Kínában – videó

Átadták a világ leghosszabb tengeri hídját Kínában – videó

Reszkessetek, betörők: szó szerint kifüstöli a házból a tolvajokat egy új kütyü

Reszkessetek, betörők: szó szerint kifüstöli a házból a tolvajokat egy új kütyü

Börtönre és vagyonelkobzásra ítélték a Buda-Cash-botrány vádlottait

Börtönre és vagyonelkobzásra ítélték a Buda-Cash-botrány vádlottait